Транспорт

Гранична полиция създава суматоха на Летище София

   
Гранична полиция създава суматоха на Летище София
Всичките машини на граничния контрол спряха да работят
  Мирослав Иванов

Гранична полиция продължава да създава суматоха на Летище София с паспортните проверки, установи проверка на TravelNews. В неделния ден около 14 часа служителите не могат да обслужат пристигащите българи и туристи на Терминал 2. На гишетата са се струпали хора от няколко полета – Лондон Хийтроу, Тел Авив, Париж, Варшава и Амстердам. Това прави над 700 човека, като работят само 6 гишета. Всички пътници са натъпкани в един общ салон и без достатъчно въздух.

От машините за самообслужване със задгранични паспорти функционират само 4, като ги съблюдава един граничен полицай. През тях могат да минават само гражданите на Европейския съюз. Опашката и на тях е огромна, защото никога не функционират всичките 8 машини, тъй като трябва да има двама служители. В един момент и четирите работещи електронни гишета изгаснаха и спряха да обслужват пътниците. Това предизвика недоволство сред хората и смях сред чуждите туристи. Настана суматоха и хората започнаха да се местят по другите гишета с полицаи.

От Летище София обясниха, че се е сринала системата на Гранична полиция и затова е спряло обслужването на машините. Служебният министър на туризма Илин Димитров също реагира веднага и каза, че ще поиска среща с вътрешния министър Иван Демерджиев, за да обсъдят проблемите с обслужването на пътниците на Летище София. “Ще поставя въпроса и за обслужването по другите гранични пунктове, с оглед увеличаването на пътуванията за Великден, майските празници и идващия летен сезон”, обяви пред TravelNews Димитров. Освен на Летище София, покрай празниците се очаква засилен трафик по сухоземните граници с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати