Транспорт

Гранична полиция създава суматоха на Летище София

  19.03.2023 15:24  
Гранична полиция създава суматоха на Летище София
Всичките машини на граничния контрол спряха да работят
  Мирослав Иванов

Гранична полиция продължава да създава суматоха на Летище София с паспортните проверки, установи проверка на TravelNews. В неделния ден около 14 часа служителите не могат да обслужат пристигащите българи и туристи на Терминал 2. На гишетата са се струпали хора от няколко полета – Лондон Хийтроу, Тел Авив, Париж, Варшава и Амстердам. Това прави над 700 човека, като работят само 6 гишета. Всички пътници са натъпкани в един общ салон и без достатъчно въздух.

От машините за самообслужване със задгранични паспорти функционират само 4, като ги съблюдава един граничен полицай. През тях могат да минават само гражданите на Европейския съюз. Опашката и на тях е огромна, защото никога не функционират всичките 8 машини, тъй като трябва да има двама служители. В един момент и четирите работещи електронни гишета изгаснаха и спряха да обслужват пътниците. Това предизвика недоволство сред хората и смях сред чуждите туристи. Настана суматоха и хората започнаха да се местят по другите гишета с полицаи.

От Летище София обясниха, че се е сринала системата на Гранична полиция и затова е спряло обслужването на машините. Служебният министър на туризма Илин Димитров също реагира веднага и каза, че ще поиска среща с вътрешния министър Иван Демерджиев, за да обсъдят проблемите с обслужването на пътниците на Летище София. “Ще поставя въпроса и за обслужването по другите гранични пунктове, с оглед увеличаването на пътуванията за Великден, майските празници и идващия летен сезон”, обяви пред TravelNews Димитров. Освен на Летище София, покрай празниците се очаква засилен трафик по сухоземните граници с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния.

Мирослав ИвановАнкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати