Анализи Новини

Това са най-добрите гръцки острови

   
Това са най-добрите гръцки острови
  bTV

След това дългата зима, най-нормалната мечта на всеки човек би била да отиде на някой красив плаж, където на се наслаждава на слънце и спокойствие. Преди да решите къде да прекарате лятната си ваканция, вижте кои са най-хубавите гръцки острови, които заслужават внимание.

Направено е проучване включващо въпроси за плажовете на островите, природата, кухнята и съотношението цена/качество. Респондентите също бяха помолени да оценят туристическите атракции, възможностите за настаняване, възможностите за пазаруване и спокойствието и тишината, предлагани от острова, пише Time out.

С резултат от 85 процента дестинация, остров Кефалония беше категоричният победител в проучването. Планинският остров беше единственият в проучването, който получи пет звезди за тишина и спокойствие. Известен е със спиращата дъха природа, пясъчните плажове, гостоприемните лозя и много други.

Подгласници бяха Лефкада и Скиатос, два гръцки острова, които предлагат както мечтани плажове, така и много история. Лефкада, спокойна и девствена, е мястото, където можете да се насладите на крайбрежни таверни, разходки с лодка и възможности за уиндсърфинг. Сиактос, от друга страна, е домът на манастира Евангелистрия, където монасите произвеждат зехтин и вино, и 62 великолепни плажа. Освен това, ако вземете лодка до Лалария, легендата гласи, че плуването през естествената скална арка на плажа ще ви даде вечна младост.

Крит с 83 процента резултат е на трето място. Тъй като е най-големият остров в Гърция, не е изненадващо, че привлича повече от пет милиона посетители годишно. И докато северното крайбрежие може да се стори пренаселено с туристи, южните региони предлагат на пътниците повече лично пространство, непокътнати плажове и възможности за закупуване на пресен зехтин, мед, смокини и бадеми.


На дъното на списъка беше Миконос. Може да е известен с оживения си нощен живот и гостите, но популярността си има цена. В случая на Миконос това води до скъпи храни и напитки, пренаселени плажове и скъпо настаняване.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати