Новини

Туристически информационен център откриха в Ардино

   
Туристически информационен център откриха в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан преряза лентата на новия Туристически информационен център в града. На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, представител на фирмата-изпълнител „Панорама 2000“ ООД и граждани.

„На мен ми е особено приятно да открием новата специализирана сграда на Туристическия информационен център в град Ардино. Според мен този център отдавна е очакван от жителите и гостите на общината. Ардино миналата година спечели приза на Министерството на туризма за „Най-добра туристическа дестинация“ за 2022 година. Този приз ни задължава  да продължаваме да работим усилено в посока развитието на туризма“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че оттук нататък Туристическият информационен център трябва да бъде моторът за развитието на туризма в община Ардино. „През годината предстои да се случат хубави неща в тази посока и ние сме сериозно амбицирани. Първоначално ще тръгнем от меандрите на река Арда и средновековната крепост Патмос, край Боровица. Смятам, че ще успеем да разработим този район. Ардино наистина ще бъде една от топ дестинациите в страната, не само за една година, а за години наред“, сподели по време на откриването кметът инж. Изет Шабан.

Новият Туристически информационен център е финансиран по подмярка 7.5 „Подкрепа за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа информация и малка по мащаб туристическа инфраструктура“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на СНЦ „МИР Ардино-Джебел“ чрез Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати