Оферти

Почивка на Адриатическата ривиера - град Неум 55+ (без нощен преход)

   
Почивка на Адриатическата ривиера - град Неум 55+ (без нощен преход)

7 дни / 6 нощувки 
Маршрут: 
Сараево - Мостар - Неум - о.Корчула - Междугорие - Благай - Вишергад 
Дати на отпътуване: 
06.05.2023 г. 
Цена от: 729 лв.
ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ
ПРОГРАМА
ДАТИ: 06-12.05.2023 г. 
ПРОГРАМА: 
1 Ден – Отпътуване от София стадион „Васил Левски” в 05.00 ч. по маршрут: София – Ниш – Крушевац – Кралево – Вишеград – Сараево. Пристигане в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево. Настаняване. Нощувка. 

2 Ден – Закуска. Панорамна обиколка на забележителностите на столицата и най-големият град на Босна и Херцеговина- Сараево, известен като жив музей на историята. Разглеждане на Старият град с малките калдъръмени улички между магазинчета, работилници и ресторанти, Латинския мост, Инат къща и др.. Отпътуване за гр.Неум красиво разположен на Адриатическата ривиера. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 

3 Ден – Закуска.Свободно време или екскурзия / по желание / до Мостар и Благай - свещеното място за дервишите, които построяват своя манастир през 16 век. Той е разположен в скалите над извора на р. Буна и е най красивото кътче в цяла Босна и Херцеговина. Продължаване за Мостар– един от най-забележителните градове, разположен по двата бряга на реката Неретва. Сред най-големите му забележителности е Стари мост, част от световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на Стария град. Свободно време. Завръщане в хотела.Вечеря. Нощувка. 

4 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия /по желание / до Хърватския остров Корчула , който претендира да е родно място на великия пътешественик Марко Поло. Уникална архитектура, старини и тесни улички, крепостни стени всичко това е съхранило древните традиции и оставя незабравим спомен. Следобед завръщане с ферибот на континента и отправяне към полуостров Пелешац. Там се намира една от известните винарни в района където могат да се дегустират местните вина. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

5 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия / по желание / до Междугорие, най-големия духовен център в цяла Босна. През 1981 г. шест деца от планинското селце съобщават, че пред тях се е появил образът на Дева Мария. Оттогава мястото се превръща в обект за поклонения. Твърди се, че Божията майка продължава да се явява в Меджугорие и да дава напътствия на човечеството. Отпътуване за архитектурният резерват Почител – в града са запазени много забележителни исторически ценности: средновековната крепост; джамията Шишман Ибрахим Паша от XVI век – един от най-добрите образци на класическа ислямска куполна джамия в Босна и Херцеговина. Завръщане в Неум. Вечеря. Нощувка. 

6 Ден – Закуска. Отпътуване от Неум. Пристигане в Пожега. Настаняване. Нощувка. 

7 Ден – Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Столицата. 

Цената включва : 
  • Транспорт с комфортен автобус
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Сараево
  • 4 нощувки със закуски и вечеря в хотел 3*/4* в Неум
  • 4 вечери в ресторанта на хотела
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Пожега
  • Медицинска застраховка
  • Екскурзовод по целия маршрут
Цената не включва: 
  • Екскурзия до град Мостар и Благай - 30 euro
  • Екскурзия до о.Корчула - 35 euro
  • Екскурзия до Междугорие и Почител - 25 euro
  • Панорамна обиколка на Сараево - 10 euro
  • Горивна такса - възможно е да бъде начислена до 10 дни преди датата на тръгване.
ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 45 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ! 
 
ЦЕНИ
 
Дата Възрастен в двойна стая
06.05.2023 г. 729 лв.


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати