Новини Транспорт

Wizz Air стана Авиокомпания на годината на AIR TRANSPORT AWARDS 2023

   
Wizz Air стана Авиокомпания на годината на AIR TRANSPORT AWARDS 2023

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, бе отличена като „Авиокомпания на годината“по време на наградите Air Transport Awards 2023. Наградата бе получена от Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на групата Wizz Air, на гала събитие в Монреал, което се проведе заедно със Симпозиума за въздушен транспорт 2023 г. с участието на лидери в бранша.

Международните годишни награди „Air Transport Awards“са най-значимото признание в авиационната индустрия.Те се присъждат за постижения в авиационния секторна организации, компании и лидери в областта на въздушния транспорт.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на групата Wizz Air, заяви: „За мен е чест да получанаградата „Авиокомпания на годината“ от името на целия екип на Wizz Air. Wizz Air е една от най-бързо развиващите се и най-екологични авиокомпании в света. Ние предлагаме на нашите клиенти отлични услуги на възможно най-ниски цени в мрежа от 1000 маршрута в 55 държави в Европа, Близкия изток, Азия и Африка. Тази награда е признание за непрестанните усилия на нашите 8000 служители да направят летенето достъпно за всички.“

За Wizz Air

Wizz Air, най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира флотилия, състояща се от 177 самолета Airbus А320 и А321. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 27.1 милиона пътници за финансовата година F22, приключваща на 31 март 2022 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, което авиокомпания или отделна личност може да получи, открояващо личност или организация за впечатляващо представяне, иновации и ексклузивна услуга. Wizz Air беше призната за „Най-устойчивата нискотарифна авиокомпания“ в рамките на Световните награди за финансова устойчивост 2022 г. и за „Глобално екологично устойчивата авиокомпания на годината“ от CAPA-Centre for Aviation Awards for Excellence 2022.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати