Оферти

Магията на изумруденият остров Левкада, Гърция

   
Магията на изумруденият остров Левкада, Гърция

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Автобус 

Маршрут: Пловдив – Пазарджик –София -Дупница-Благоевград-Сандански- остров Лефкада - Пловдив

Дати на отпътуване: 05.05.2023, 19.05.2023
 
Цена от: 410 лв.
Автобусна програма
6 дни / 4 нощувки 
  • Дата: 5-10 май 2023 – 410 лв. 
  • Дата: 19-24 май 2023 – 420 лв. 

Хотел СЪНРАЙЗ 3* - http://www.sunrise-lefkada.com/
 
Информация за хотела: разположен сред добре поддържани градини в село Никиана на остров Лефкада, СЪНРАЙЗ предлага басейн с тераса за слънчеви бании с панорамен изглед към Йонийско море. СЪНРАЙЗ разполага със снек – бар край басейна и с безплатен WI-FI интернет във всичките си части.
Стаите в СЪНРАЙЗ имат излаз на балкон с изглед към Йонийско море.Всички са оборудвани с климатик и телевизор с плосък екран.Всеки ден в трапезарията се сервира закуска на блок маса. На 4 км. се намира градчето Нидри, където има барове и клубове.
Притежавайки един от най-красивите плажове в съчетание с тюркоазените плажове на Йонийско море, както и съхранената и до днес девствена природа в комбинация с тропически аромати , островът се радва на различни по възраст и интереси посетители от цял свят . Лефкада е в челните места на световните класации за най-красиви плажове. Най-известните от тях са Порто Кацики, Катизма, Егремни Бийч.Това, което отличава острова от останалите Йонийски острови е че практически той е бил част от континента и е единственият остров, до който се достига по суша. В наши дни е свързан с континенталната част посредством мост , следващ прокопан под  Йонийско море тунел с дължина 1 600м. Това прави острова достъпен и не се изисква ползването на ферибот.
50 – метривият мост е подвижен и представлява атракция за туристите. Името на Лефкада идва от гръцката дума “лефкос”, която  в превод означава бял. Имат се в предвид белите скали, с които е осеян целият остров. Те са известни като едно от най-подходящите места за самоубийство на хора с разбити сърца. Острова притежава и едно от най-добрите места за сърф- заливът Василики.

ПРОГРАМА:

1-2 ден: Тръгване от Пловдив 20,00ч. от бензиностанцията на OMV до хотел Санкпетербург; 20:30 часа от Пазарджик  - от спирката на Билла (старата автогара); 22:30 часа от София от автогара Сердика,Дупница , Благоевград, Сандански по маршрут ГКПП Кулата. Нощен преход. В късната сутрин пристигане на остров Лефкада. Настаняване в хотел Сънрайз 3*. Настаняването в хотела е след 14 часа ( по възможност и по рано).Свободно време.
Нощувка.

3 ден: Закуска.
Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане се организира еднодневен корабен круиз до седемте острова на Йонийско море. Не забравяйте да вземете бански , хавлия и фотоапарат, защото ще се потопим в един от най- красивите плажове на Йонийско море. Круиза  започва в 9:30ч. от пристанището в  град Нидри.
  • Първата спирка е на плажа “Порто Кацики”(при позволяващи метеорологични условия).Скалите над плажа  са като обсипана със зеленина арка. До пясъка стигаш по малка козя пътечка.Всяка стъпка е истинско удоволствие и разкрива невероятна гледка. Най-красивият плаж на Йонийско море , спиращият дъха Порто Кацики. Свободно време за плуване.Отправяме се към Кефалония и неговите разнообразни природни красоти- най- големият остров в Йонийско море с много промени в ландшафта .Дълги пясъчни плажове живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляваюи пеюери и редки геоложки формации пленяват посетителя.Разглеждане на курорта Фискардо, едиственото селиюе останало недокоснато от земетресенията през 1953 г. Кратък престой, за да се отпуснете в някой от ресторантите  за хранене и достатъчно време за разходка.
  • Следващата ни спирка е остров Итака- островът на Одисей.Легендата разказва , че Итака е получил името си от първия заселник Итакус, един от синовете на бога на морето Посейдон, но най-вече е известен като родното място на хитроумният Одисей, който след  цели 10 години лутане в Средиземно море успява да се пребори с волята на боговете и да се добере до дома си. Гостоприемният романтичен остров е идеално място за спокойна почивка и интервсни обиколки.Хармо нично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.
  • След това круизът продължава към малките сателитни островчета Меганиси и Скорпиос.Кратка спирка в залива на остров Меганиси , където се намира невероятна пещера Папаниколис.По времето на втората световна война пещерата е била използвана като скривалище на подводница “Папаниколис”.Навлизайки в пещерата, кораба ще спре , за да направите едни от най-забележителните снимки, след което ще отпътуваме за остров Скорпиос – малък остров превърнат в малък частен рай от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис.Тук той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди . На острова има и малък плаж , който носи името на Мария Калас и напомня за предишната му бурна връзка с оперната прима.
  • На път към пристанището , поглед към остов Мадури , където се е родил и живял гъцкият поет Аристотелис Валаоритис.Около 18:00 връщане в  град Нидри и прибиране в хотела.
4- ден : Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително доплащане – манастира “Панагия Фенеромени”- построен 1634 г. върху останките на древен храм , построен в чест на богинята Артемида .Разположен на хълма с гледка към северната част острова спираща дъха.Продължаваме към един от най-актрактивните плажове острова Kathisma Beagh. С тюркоазено чистата си вода и множество бийч барове това място ви незабравимо преживяване. Поради западното си местоположение юе имате възможност да се насладите на красивия залез над Йонийско море. Връщане в хотела.Свободно време. Нощувка.
 
5- ден : Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане – отпътуване за Парга за целодневен круиз до островите Паксос и Антипаксоси Сините пещери,ще направим спирка за разходка , кафе, обяд в столицатана о-в Паксос Гайос и юе спрем за морски приключения в тюркоазено сините води на Йонийско море.Връщане в хотела .
 По желание традиционна гръцка вечер в заведение с жива музика.
Свободно време. Нощувка.
 
6- ден : Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване за България.Пристигане късно вечерта в София/Пловдив.

Забележка: Последователността на програмата може да бъде променена по независещи от ТО причини, с цел по-доброто й изпълнение и изцяло в интерес на туристите.
 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати