Новини Хотели

Мицотакис: Миконос е пълен с незаконни хотели и къщи

   
Мицотакис: Миконос е пълен с незаконни хотели и къщи

На остров Миконос ще започнат активни акции за проверка на нарушенията в строителството, предаде АНА-МПА. Това беше решено на заседание в правителствената резиденция Максимос, начело с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, след като този месец стана известно, че "островът не се страхува от глоби", тъй като стойността им е твърде ниска на фона на печалбите от построените незаконни обекти.

Повод за разгръщането на темата за произвола в градоустройството на Миконос бе нападение от 7 март срещу гръцки археолог от службата за антики на Цикладите, чиято работа включва разглеждането на заявления за разрешение за строеж на хотели и развлекателни центрове. Инцидентът беше определен от Асоциацията на гръцките археолози като "професионален мафиотски побой" и подбуди организирането на протест на 14 март от страна на археолози, работещи в държавния сектор в Гърция.

"Немислимо е, че има остров, на който някои хора смятат, че са над закона", каза министър-председателят Кириакос Мицотакис днес, като заяви, че за справянето с подобна ситуация е нужна решителност.

На заседанието беше решено следващата седмица в Миконос да бъде изпратен смесен екип от строителен инспектор, инспектор по околната среда, както и икономическа полиция, за да се проверят всички жалби за нарушения на градоустройството и да се вземат необходимите мерки.

В същото време вчера в парламента беше приета разпоредба за спиране на строителството на острова в зони извън регулация. Беше взето и решение за значително засилване на полицейското присъствие, особено в дадени райони, където има повишена престъпност, обобщава БТА.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати