Новини Транспорт

Tоми Хилфигер показа мегаяхтата си за $46 млн. (видео)

   
 Tоми Хилфигер показа мегаяхтата си за $46 млн. (видео)

Какво носи една модна империя на създателя си?

В случая на Томи Хилфигер, неговата едноименна марка му позволява да се сдобие с „най-ценното си притежание“ – мега яхта на стойност 46 милиона долара, предлагаща седем шикозни каюти, джакузи на покрива, пещ за пица, асансьор и много други екстри. 71-годишният моден дизайнер наскоро приветства живеещия в Лос Анджелис YouTuber Енес Йълмазер на борда на неговата красавица Flag, за да усети вкуса на светския живот в открито море.

51-минутният филм на Йълмазер предлага изчерпателна обиколка на 62-метровия кораб, заедно с кратки интервюта с Хилфигер и съпругата му Ди Оклепо, в които те говорят за любовта си към яхтинга.

Хилфигер обяснява на Йълмейзер как е „направил много“ за мега яхтата, която може да настани 12 гости в седем каюти, плюс 17 членове на екипажа, откакто я купува. Неговите допълнения включват „нов климатик, нова кухня и нови играчки“. Той добавя: „Поддържам я в безупречно състояние... Екипажът е невероятно опитен и професионален ... семейството ми гледа на тях като на семейство.“

По въпроса за името на яхтата Хилфигер, който основава бизнеса си през 1985 г., разкрива, че е променил псевдонима от Faith на Flag в чест на своята компания, разказва Daily Mail. Той казва с усмивка: „Причината, поради която я промених е, че логото на моята компания е червено, бяло и синьо знаме и всъщност, благодарение на моята компания, успях да купя яхтата.“

В материал от първо лице за списание GQ Хилфигер описва Flag като „най-ценното си притежание“ и своя „летен дом“. Той казва, че когато е на борда, най-много обича да прекарва времето си на задната палуба, „защото виждаш вода от всички страни“. По отношение на това къде е плавала лодката, Хилфигер изброява Сейнт Бартс, Мистик, Сен Тропе и Портофино като част от любимите си пристанища. Монако е друг фаворит на дизайнера, където по време на Гран При той организира партита за звезди от ранга на Люис Хамилтън, Кендъл Дженър и Бела Хадид. В скорошното си видео в YouTube Енес Йълмазер обяснява, че е имал късмета да отседне на яхтата на Хилфигер, докато тя обикаля из Бахамските острови и изживяването е „невероятно и незабравимо“.

Роденият в Турция YouTuber води снимачния си екип из яхтата и във водите около нея, показвайки всяка част. Основният салон, официалната трапезария, гостните стаи и спалнята на собственика са сред местата, в които той се потапя. Луксозните екстри включват подово отопление в баните заедно с детайли от естествен камък и осветителни тела в „супер просторния“ гардероб до каютата на собственика, така че гостите да могат да виждат дрехите си в тъмното. Междувременно, в главния салон шкаф предлага богата колекция от уиски и коняк, а друг с контролирана температура съдържа някои от най-добрите пури в света. Йълмейзер посещава и някои от по-малко бляскавите части на яхтата, включително рулевата рубка, машинното отделение и помещенията на екипажа, където живеят 17 негови членове. За да могат както екипажът, така и гостите да се движат по четирите нива на яхтата с лекота, има асансьор, а алтернативата е „феноменално“ вито стълбище с дървена ламперия. Навън има множество зони за хранене на открито и голямо джакузи на терасата за слънчеви бани със стъклена преграда, така че къпещите се да могат да се насладят на гледките. Друга забележителна характеристика е пещта за пица, която се среща рядко на яхтите.

Яхтата развива максимална скорост от 16 възела в час, докато при крейсерска скорост (която позволява да се измине максимален пробег с фиксиран обем гориво) от 15 възела в час харчи 500 литра на час. Според Luxury Viewer, това означава, че яхтата струва приблизително 2500 долара на час, което се равнява на около 31 000 долара за 12-часов круиз. Flag е изградена през 2000 г. от холандския корабостроител Feadship. Тя е кръстена Cakewalk, но оттогава името й се променя няколко пъти. Когато не е на лодката си, Хилфигер я отдава под наем чрез Burgess за $448 000 на седмица.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати