Анализи Новини

Какво трябва да знаете при посещение на Малага в Испания?

   
Какво трябва да знаете при посещение на Малага в Испания?

Малага е град, известен със своите зашеметяващи плажове, култура и храна. Това е един от най-посещаваните крайбрежни градове в Андалусия, Испания. Той е предпочитана дестинация за пътуващите, които се оглеждат къде да прекарат лятото в Испания. Може да стане изключително оживен през топлите (всъщност, горещи) месеци.

Ако планирате да посетите Малага скоро, ето някои идеи от местните хора за града и за това как да се потопите в местната култура.

1. Малага е част от Коста дел Сол (Слънчевия бряг)

Може да е объркващо да се говори за Малага и като за Коста дел Сол. Много хора смятат, че Коста дел Сол представлява само градовете в близост до Малага. Въпреки това Малага също е включена в този термин.

Така че защо Малага се нарича и Коста дел Сол?

Смята се, че този термин идва от турист, посещавал района, който бил много изненадан от слънчевото време и топлите температури - независимо от сезона. Оттогава това е другото популярно наименование на района.

2. В Малага има много безплатни неща за правене

С многото си природни забележителности, плажове, паркове и красиви гледки, Малага предлага редица безплатни опции. Много от музеите също са с “вход свободен” в определени дни, което превръща града в приятел за бюджета ви. 

Популярни забележителности в Малага като La Alcazaba (Крепостта), замъка Гибралфаро и музея на Пикасо са безплатни в неделя няколко часа преди края на работното време. Центърът за съвременно изкуство в Малага също е безплатен през цялата седмица.

3. Хората от Малага неофициално се наричат boquerón

Човек от Малага се нарича malagueño, но също и boquerón, което означава аншоа.

Причината за това е, че аншоата е типичната риба в града, която се среща и в много популярни ястия като pescaito frito (пържена риба).

4. Лятото е силен сезон

Малага се посещава от милиони туристи всяка година, като повечето от тях идват през лятото. Благодарение на красивите плажове, курортите и събитията в Малага, лятото е подходящо време за посещение, ако обичате оживената атмосфера и можете да понесете високите температури (32-38º градуса).

Ако предпочитате по-малко тълпи и по-ниски температури, може би ще искате да посетите града малко извън пика на сезона. Помислете за края на май, когато търговците се подготвят за лятото, или за края на септември, когато туристите са по-малко.

5. Не пропускайте Feria de Málaga

Feria de Málaga е традиционен панаир и културно събитие, което обикновено се провежда през втората седмица на август. Фестивалът продължава осем дни, като дейностите започват от сутринта и продължават до вечерта. Сутринта можете да посетите feria del centro, която се празнува на Calle Larios и други близки улици в центъра на Малага.

Много местни жители се обличат в традиционни костюми и рокли и танцуват, пият и се забавляват със семейството и приятелите си. Вечер празненствата се провеждат до Търговския и конгресен център на Малага. Там ще намерите не само много сергии, където можете да хапнете, пийнете и потанцувате, но и други атракции и концерти на живо.

6. Пикасо е роден в Малага

Въпреки че известният художник прекарва по-голямата част от живота си във Франция, той е роден в Малага. В Малага се намира Музеят на Пикасо, както и статуя на Пикасо.

Ако обичате изкуството, Музеят на Пикасо в Малага е атракция, която задължително трябва да посетите. Там можете да видите някои от невероятните творби на художника, да направите обиколка, за да научите повече за живота му, или да се включите в семинари, за да натрупате знания за живописта и керамиката.

7. Да поискате кафе в Малага не е лесно

Едно малко предупреждение за всички любители на кафето... Поръчването на кафе може да не е толкова лесно, колкото си мислите. В Малага има много видове кафета и всяко от тях си има уникално име - un nublado, un cortado и т.н. Разликата между всички тези кафета е в съотношението между кафето и млякото.

Ако не искате мляко в кафето си, поискайте café solo (подобно на италианското еспресо) или café americano за по-слаба версия (подобна на long black). Ако поръчате café con leche, вероятно ще получите наполовина кафе и наполовина мляко. Ако предпочитате кафето си с повече мляко, опитайте sombra с 80 процента мляко и 20 процента кафе (подобно на flat white).

8. Разгледайте и отвъд Малага 

Въпреки че Малага предлага широка гама от дейности за всички хора, има и други градчета и села, които си заслужава да посетите по време на престоя си в Коста дел Сол. Ако наемете кола, ще можете да видите някои красиви места, всички сравнително близо до града. Например, Фрихилиана, на 45 минути път с кола от Малага, е едно от най-красивите села в Испания и е чудесна възможност за еднодневна екскурзия.

Много пътници правят грешката да прекарат само няколко дни в Малага, след което се отправят към Севия или други популярни градове. Не забравяйте да планирате време за опознаване на Коста дел Сол и не пропускайте да видите невероятните скрити съкровища около Малага.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати