Анализи Новини

Как да посетите евтино Париж?

   
Как да посетите евтино Париж?

Париж - мнозина го наричат града на любовта. Макар да е само на няколко часа път със самолет, посещението на този град не е никак евтино начинание.

  • Как може да го посетим без да харчим много пари?
  • Къде да спим, как да се придвижваме и къди да хапваме?

За преспиването най-удачните места са тези, предлагани в airbnb. Там освен евтини стаи, може да намерите и евтини апартаменти, ако сте повече хора. Така ще разделите разходите.

Някои нискобюджетни хотели са Perfect Hotel, където имате включена закуска. Друг тъкав според Trip Advisor е Hotel de l’Avre, отново със закуска. Ако отседнете в апартамент пък може сами да си приготвите закуска и неща за обяд, което може да вземете със себе си.

Къде да ядем?

Много ресторанти в Париж имат такса "сядане". Може спокойно да изпиете кафето и бирата си на бара, така ще спестите таксата. За обяд може да хапнете от прословутите френски сандвичи с франзела и да вземете нещо за пиене. Така обядът ви ще струва около 6-7 евро. Ресторантите в целия град предлагат оферти на „фиксирана цена“ — просто потърсете дъската отпред или табела на прозореца с менюто за деня („menu du jour“). С цени, които се движат между 10-20 евро за две или три ястия, ще хапнете добре, пише eurocheapo.com.

 

Снимка: istockphoto

Транспортът в града

Полдвайте градския транспорт на Париж, за да спестите пари. Парижкото метро е бързо, ефективно и много лесно за навигация. Можете да закупите карта за метрото за 1-5 дни неограничено пътуване, започвайки от 14 евро.

 

Снимка: istockphoto

Разходка из града

Когато посещавате Париж, трябва да се качите на лодка по река Сена и да видите града от там. Но не е нужно да резервирате скъп круиз с вечеря. Има достъпни опции.

За да спестите пари си купете Paris Pass, пише theplanetd.com. Можете да го получите за 2-6 дни и той включва следните неща:

-Безплатен вход за повече от 60 топ атракции
-Безплатно пътуване с метрото
-Еднодневен билет за автобусна обиколка с качване и качване
-Пътеводител на 6 езика
-Вход без опашка за много от забележителностите, като Център Помпиду, Триумфалната арка, Лувъра и др.
-Речен круиз Bateaux Parisiens
-Дегустация на вино – O Chateau

Ако сте под 25 години и сте гражданин на ЕС, влизате във всички музеи безплатно. Първата неделя на всеки месец предлага много безплатни входове за музеи и атракции.

Избрани музеи, които участват в безплатните първи недели на всеки месец, са: Лувър, Музей Пикасо, Музей Роден, Музей Д’Орсе.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати