Турагенции

ТЕЗ Тур за поредна година ще води туристи на Крит

   
ТЕЗ Тур за поредна година ще води туристи на Крит

Крит е остров, обвит в митове и легенди и е идеалното лятно бягство за всеки пътешественик. Времето на острова е топло и сухо, което е идеалната комбинация за плаж, избягвайки най-големите жеги. Освен от много възможности за релакс край брега на морето, туристите остават очаровани от културните и историческите паметници. А с “ТЕЗ Тур”, които са същински експерти в почивките на гръцкия остров, нищо не може да се обърка!

Дестинацията е част от портфолиото на туроператора от дълги години, което е гаранция за качеството на услугата. “ТЕЗ Тур” имат собствен офис на острова и представител от агенцията е винаги насреща за туристите. Преди дестинацията се е предлагала само пролет и есен с чартърни полети, но от няколко години “Bulgaria Air” значително  улеснява транспорта и редовната им линия до Крит прави пътуването удобно през цялото лято. Полетите на националния превозвач ще се реализират всяка сряда от 7 юни до 4 октомври включително. Допълнително “ТЕЗ Тур” пуска и пакети с ден на отпътуване неделя - на 3, 10 и 17 септември.

Цените започват от 385 евро на човек и включват самолетен билет София – Хераклион - София с директен полет на авиокомпания „Bulgaria Air” в икономична класа, пътнически и летищни такси, 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 8 кг, трансфери летище - хотел - летище; 7 нощувки на съответния пансион в избран хотел, представител на туроператора на място, както и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

Портфолиото от хотели, които “ТЕЗ Тур” предлага, е огромно. Туристите имат избор от над 100 хотела в различни категории. “Хотелите в Крит могат условно да се разделят на два типа - тип градски и тип резорти. Градските най-често са разположени в по-оживените части на курортите и като цяло са с по-компактна територия, на повече етажи. При тях основният плюс е, че са в сърцето на курорта, заобиколени от магазини, заведения, барове и дискотеки, което ги прави супер избор за активна почивка с възможности за много забавления. Плажовете тук са обществени, но сумите за наем на чадър и шезлонг не са високи, често под 10 евро за чадър + 2 шезлонга, някъде са дори безплатни при консумация”, разказва Милена Недялкова, маркетинг мениджър на туроператора.

За другия тип хотели тя допълва: “Резортите са разположени по-отдалечено от центъра, за да разполагат с повече площ и пространство и съответно са с доста по-голяма територия. Това позволява повече уединеност на посетителите, тъй като често стаите са тип къщи/вили, а в повечето хотели от този тип има няколко басейна, обширна плажна ивица със собствен плаж. Доста хотели разполагат и със собствен аквапарк. Вече тези големи хотелски  комплекси са досущ като анталийските, като се отличават с безупречно обслужване, изключително вкусна средиземноморска и европейска кухня, отлично развита инфраструктура в хотела, която позволява забавления за малки и големи”.

Това, което прави острова привлекателна дестинация, обаче не са само висококачествените хотели. Стандартът на Крит е доста по-висок от този в континентална Гърция и хората, които обичат да пътуват в южната ни съседка, определено ще усетят разликата. Крит успява да съчетае прекрасните си плажове, природни богатства и невероятна история и култура в един неповторим туристически пакет.

Плажовете на о. Крит се отличават с разнообразието си - тук има както обширни пясъчни плажове, така и такива с естествена скала, на места каменисти, но с кристално чиста вода, и ,разбира се, плажът Елафониси, който е емблематичен за острова с розовия си оттенък и фин пясък - известен като Гръцките Малдиви или розовия рай.

“ТЕЗ Тур” са се погрижили и за богата развлекателна програма с много възможности за допълнителни екскурзии. “Местните забележителности наистина ще успеят да ви пренесат в един различен свят и отминало време. Например крепостта Грамвуса ще ви върне в XVI в. И ще разказва истории за пирати и съкровища. Пещерата на Зевс пък ни припомня митовете и легендите за гръцките божества”, споделя още Недялкова.

Другите забележителности в програмата на “ТЕЗ Тур” са Старото пристанище и крепостта на Ираклион, Минойският дворец в Кносос, Островите Елунда и Спиналонга, Старият град на Ханя, венецианският град Ретимно.

Чарът и магията на Крит са осезаеми. Това райско кътче на земята е пропито с история, а красивите гледки са само допълнение. Пътуването до гръцкия остров е подходящо както за семейства с деца, които да се насладят на морските забавления и спокойствието, така и за младежи, които търсят бурен нощен живот. Много страни на Крит са това, което го прави специално, защото никое друго място на света не съчетава забележителности, природа и атракции по този начин. Посещението на острова е същинско преживяване за сетивата и гарантирано ще остави хубави, топли спомени.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати