Заведения

Ресторант Коме Прима на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско спечели престижната награда

   
Ресторант Коме Прима на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско спечели престижната награда

Изисканият а ла карт ресторант „Коме Прима“ на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е победителят в категорията „Ресторант на път“ от наградите „Ресторант на годината Бакхус, Аcqua Panna & S.Pellegrino“.

Тържествената церемония по награждаването се състоя в София на 23 март 2023г. На официалната гала вечеря присъстваха 240 гости от България и чужбина, сред които професионалисти от кулинарната индустрия, журналисти, гурме любители и представители на бизнеса. Те се насладиха на околосветско петстепенно меню, подготвено от водещи международни шеф-готвачи и елегантана музикална програма. Главният готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, Никола Тодоров също бе сред поканените и имаше честта да приеме наградната статуетка от името на хотела, която представлява тематично ръчно изрисувана керамична чиния. На сцената бяха връчени призове за осем различни категории, като две от тях „Десерт“ и „Ресторант на път“ са нови за тази година. Шест от категориите са със състезателен характер, оценявани от три различни професионални журита - Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino, Вкусно място, Авторски почерк, Вино и напитки, Дебют и Десерт, а другите две - „Ресторант на читателите“ и „Ресторант на път“ са избрани за отворено от публиката гласуване, което се проведе онлайн на официалната страница на списание „Бакхус“.

„За мен е огромна чест да приема тази награда от името на целия екип. Благодарим за гласуваното доверие и подкрепа. Всяка следваща награда ни мотивира все повече да се стремим към кулинарно съвършенство и да създаваме незабравими кулинарни преживявания за нашите гости“ коментира Никола Тодоров.

Създадени през 2001 г., наградите “Ресторант на годината Бакхус, Аcqua Panna & S.Pellegrino” вече трето десетилетие празнуват успехите на българската гастрономическа сцена. Те се раздават на специална церемония, която включва галавечеря с тематична програма. Повече информация за всички победители можете да намерите на https://www.bacchus.bg/novini/2023/03/24/4462852_restorant_na_godinata_za_2022_g_e_nikolas_0360/.

Ако искате да опитате изкусителното меню в ресторант „Коме Прима“ и да се насладите на незабравима почивка в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, можете да научите повече за специалните оферти за настаняване тук: https://www.kempinski.com/bg/hotel-grand-arena/overview.

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцетона най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво,подходящи за всички скиори от начинаещи донапреднали. Луксозният хотел е единствениятмеждународен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи валпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен вевропейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента,портфолиото на „Кемпински” включва 80 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и в момента има повече от 25 проекта в процес на разработка по целия свят. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.www.kempinski.com



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати