Анализи Новини

Вижте най-спокойните градове в света

   
Вижте най-спокойните градове в света

Сред шума и суетата на всекидневието ни няма нищо по-хубаво от релаксираща почивка. Помислете за свеж, незамърсен въздух, чуруликане на птички и гледки, които карат сърцето ви да препуска. Звучи много по-добре от ревящите сирени и пътуването с метрото в час пик, нали?

Ако тишината и спокойствието са точно онова, което търсите, платформата за резервации на почивки Travelbag разкрива най-спокойните градове в света.

Първото място в списъка е за Джуно, столицата на щата Аляска. Очарователният град, в който качеството на въздуха е оценено като най-доброто в света, предлага на жителите и посетителите си възможност да се свържат отново с природата. Независимо дали ще изберете да се разходите с кану около езерото Менденхол или ще тръгнете по някоя от 60-те пътеки, едно е сигурно - до края на пътуването си ще бъдете в прегръдката на зашеметяваща природа.

Снимка: iStock by Getty Images

Вторият най-спокоен град в света е красивата столица на Нова Зеландия - Уелингтън. Известен с тучните си зелени хълмове, невероятното качество на въздуха и впечатляващата липса на шумово и светлинно замърсяване, Уелингтън притежава всички предимства на една чудесна градска почивка. Нова Зеландия явно е раят на Земята, защото третото място в списъка е за Окланд. Сгушен в Северния остров, Окланд разполага със 700 пешеходни пътеки, угаснал вулкан и девствени плажове.

Ето и 10-те най-спокойни града в света:

Джуно, Аляска

Уелингтън, Нова Зеландия

Окланд, Нова Зеландия

Пърт, Австралия

Мелбърн, Австралия

Сидни, Австралия

Атланта, Джорджия

Пукет, Тайланд

Далас, Тексас

Ванкувър, Канада



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати