Новини Турагенции

Онекс тур предлага програми в Малдиви до края на април

   
Онекс тур предлага програми в Малдиви до края на април

През изминалия туристически сезон Малдиви несъмнено беше хит сред туристите. Дестинацията е популярна от десетки години и с добра причина - уникалната природа, бял пясък и красив лазурен океан и това я определя като рай на земята. Пътешествениците обикновено избират островите за почивка, и релакс, тъй като предлагат по-скоро забавления в океана, СПА процедури и масажи и разбира се, дълги дни на плажа под сянката на палмите. 

Пикът на сезона за Малдиви традиционно е от октомври до февруари, но условията за пътуване остават благоприятни до края на април/началото на май. Предстоящите дати на “Онекс тур” предоставят идеална възможност за уединено пътуване далеч от огромните тълпи туристи. Комбинирани с луксозни висококачествени курорти и полети на Turkish Airlines, с които дългия път не се усеща, пакетите на туроператора определено са хит. 

Цените започват от 1813 евро на човек и включват самолетни билети, 7 нощувки в хотел по избор в зависимост от типа изхранване, трансфери и медицински застраховки. “Въпреки че Малдиви е луксозна екзотична дестинация, цените за българите стават все по-достъпни”, коментира Елица Широкодолска, маркетинг мениджър на “Онекс тур”.  Особено останалите последни дати за сезона - 13 и 23 април 2023 г., се предлагат на едни от най-изгодните цени. 

Туроператорът предлага над 40 опции за настаняване. Посетителите могат да изберат най-подходящото за тях място от голямата селекция. Характерно за хотелските комплекси на Малдиви е да са на отделен остров и целият плаж да е само за гостите им. Това прави усещането за бягство от целия свят много силно.

Всеки хотел предоставя свой собствен пакет с активности, но някои от най-популярните включват обиколки на съседни острови, гмуркане с делфини, традиционна местна закуска, поднесена в басейна и други. Сред най-предпочитаните дейности са гмуркане с шнорхел, уиндсърфинг, разходка с катамаран, ветроходство, водни ски, парасейлинг, банан, уейкборд и кану-каяк. Докато приключенците се наслаждават на различни водни спортове, тези които търсят активна почивка могат да се възползват от множеството СПА процедури, които хотелите предлагат. Туризмът е един от главните отрасли на Малдиви и служителите в хотелите работят с огромно внимание към детайла. Масажите се считат за някои от най-добрите в света и определено допринасят за пълния релакс на гостите.

Важно е пътуващите до Малдиви да знаят, че местната валута е руфия. Навсякъде може да се разплаща с долари и кредитни карти. Евро се приема само в курортите, а също и в някои сувенирни магазини. Ако нямате обменени пари, може да се снабдите с тях в хотелите и банките. Единствено обаче при посещение на столицата Мале е желателно да имате малко руфии. Няма банкомати в Мале или пък в хотелите на островите. Също е препоръчително туристите да имат адаптер за зареждане, тъй като контактите в Малдиви са тройни. Напрежението на електрическата мрежа е 220 V, а на места 110 V.

Малдивите са предпочитано място за почивка заради сравнително умерения климат, чистата синя вода, белите пясъчни ивици, възможността за практикуване на водни спортове целогодишно и заради изключително интересния и богат подводен свят. Екзотиката със сигурност ще впечатли всеки, а посетилите островите ще се приберат с добри впечатления, хубави спомени и шоколадов тен.

Йоана Шомова  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати