Хотели

Първият хотел само за възрастни отваря във Велинград

   
Първият хотел само за възрастни отваря във Велинград

Велинград е един от най-обичаните български СПА курорти, а от скоро градът се радва и на нов луксозен хотел, който да предаде на туристите усещанията, които високият клас хотели и СПА центрове предлагат. Петзвездният хотел “Кашмир” отваря врати на мястото на един много любим стар хотел – "Велина", в центъра на града. Той ще посрещне първите си гости на 6 април 2023 г. Първоначално ще разчита изцяло на български туристи. “Велинград в момента не е дестинация, която привлича много чужденци, затова ще разчитаме на българите. Това са хора, които са се уверили в качеството, което предлагаме и ще направим всичко възможно да прекарат времето си в “Кашмир” по незабравим начин”, сподели пред TravelNews Анна Божкова, генерален мениджър на хотелската група. 

През 2019 година част от собствениците на “Arte Spa & Park Hotel” във Велинград придобиват части от “Велина”, а през 2020 решават да го затворят и да му вдъхнат нов живот със 100% реновация. Инвеститорът “Велина“ ЕАД и пловдивският строителен предприемач и хотелиер Христо Томов”, избира да го превърне в луксозен кът за ценители, които да уважават уникалния и отличителен стил.

Хотел “Кашмир” се стреми в концепцията да си да вплете 5-те природни елемента: земя, вода, въздух, огън и душа. За това и в интериора могат да се видят луксозни помещения с модерни елементи и много естествени материали. Преобладават дървени и каменни мебели и акценти, а останалото обзавеждане е в свежи неутрални цветове, което позволява на пространство да се усеща леко и ненатрапчиво. Именно това усещане, което интерирът създава, резонира отлично с концепцията за релакс и пълно уединение.

Но това, което същински отличава хотел “Кашмир” от всеки друг във Велинград, е “Adults Only” правилото. Той ще приема гости само над 14, за да гарантира на всичките си гости, че нищо и никой няма да смути почивката им.

Оригинално сградата е разполагала с 62 помещения за настаняване, но с надграждане и оптимизация на пространството, “Кашмир” вече предлагат на гостите си да се насладят на 115 стаи в три основни категории: двойна deluxe стая, премиум апартамент с една спалня и премиум апартамент с две отделни спални. Цените за двойна стая започват от 220 евро за нощувка, като в пакетната цена влиза и изхранване на Half Board (закуска и вечеря), какот и използване на всички удобства на СПА центъра. 

Главният ресторант на хотела - Pashmina, определено е един от най-големите успехи на “Кашмир”! С уникална гледка към езерото “Клептуза” и неповторима палитра от вкусове, ресторантът е същинска наслада за всички сетива. Той  разполага с 220 вътрешни места и 120 външни места, създавайки идеалната атмосфера за топли летни вечери. Освен този основен ресторант, на територията на хотела гостите могат да се възползват и от Lobby Lounge, Whiskey Club и Social Bar. 

А черешката на тортата? Това определено е СПА центърът на хотела. Wellness и Spa концепцията, която “Кашмир” са разработили, включва пространства, терапии и програми, посветени на здравето, красотата, свежия външен вид и вътрешния релакс. Фокусът определено пада върху връзката на човек с природата. Гостите могат да се насладят на естествени топли извори и горска къща в гората на територията на хотела. Освен това на разположение са 4 басейна с минерална вода - 2 вътрешни и 2 външни.

Водата се характеризира с температура 46 °, както и със силициево-флорно-хидро-карбонатно-сулфатно съдържание със значително количество натрий, калий и калций. Съдържа още благородния газ радон, който действа противовъзпалително и усилва образуването на витамин D в организма. Повлиява благоприятно дейността на нервната и сърдечно-съдовата система.

Хотелът разполага и с 4 вида сауни, солна стая, арома и солена парна баня, както и традиционни СПА удобства като хамам, джакузи, релакс басейн и масажни пакети.

Йоана Шомовa



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати