Турагенции

Екватор предлага чартъри до Хърватия за майските празници

   
Екватор предлага чартъри до Хърватия за майските празници

 

Хърватия е една от най-красивите страни на Балканите и от години Адриатическото ѝ крайбрежие посреща милиони туристи за лятна почивка. Но може би доби най-много популярност, когато световноизвестни знаменитости започнаха да я посещават. Деми Мур, Бионсе, Том Круз и принц Хари са само част от известните личности, които обичат страната. Хърватия наистина предлага луксозни преживявания, но те не са резервирани само за звезди. Всеки може да се наслади на запомняща се почивка в живописния град Сплит с новите програми на българския туроператор “Екватор”. 

Това е вторият по големина град в Хърватия, най-големият град в Далмация и най-големият на хърватското крайбрежие. Важното местоположение му носи дългогодишна слава, богата история и пъстра култура, характерна за всеки морски икономически център. 

“Сплит е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, това е място, което ще ви предложи знания и нови интересни преживявания”, заяви пред TravelNews Петя Борисова, маркетинг мениджър на компанията. Именно за това препоръчва на българите да обмислят лятна почивка там. 

Цените започват от 775 лв. на човек и включват самолетен билет София – Сплит – София с директен чартърен полет на European Air Charter, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 6 кг ръчен багаж, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки на съответната база изхранване в избран хотел на брега в Сплит. Датите за отпътуване са съвсем скоро - двата чартърни полета потеглят на 26 април и на 3 май. Удобните дати идеално се съчетават с почивните дни 1 и 8 май и туристите могат да използват по-малка отпуска. В пакета влизат и медицинските застраховки с „Евроинс“. 

“Подбрали сме 9 от най-добрите хотели в града за нашите гости. Всеки от тях разполага с всички необходими удобства. Най-важното за хотелите обаче е тяхната локация. Те се намират на първа линия от морето, но и близо до историческия център на града. Така всеки ще може да използва свободното си време пълноценно”, допълва Петя Борисова.  

Макар че все още е пролет, времето в Хърватия обикновено е благоприятно по това време на годината и туристите могат да започнат с плажуването. Тези, които все още не са готови за море, могат да се потопят в пленителната история и култура на града, както и да се възползват от допълнителните екскурзии.  

„Екватор“ предлага уникално посещение на адриатическата перла - Дубровник. Този град е мечтата на всеки киноман, тъй като живописният му пейзаж става фон на много филмови гиганти като “Игра на тронове” и “Междузвездни войни”. Потопете се в свят на крепости, тайни преходи и музеи, пълни с ценни експонати. 

Освен това може да посетите и друга близка балканска страна - Босна и Херцеговина. Безспорно град Мостар е една от най-популярните дестинации в Босна и Херцеговина. С калдъръмените си улички, старите си каменни сгради и красивия мост над живописната река Неретва, той изглежда така, сякаш е изваден от страниците на приказка. Този малък град привлича хиляди посетители годишно.  

Плитвичките езера са друго страхотно предложение, тъй като този природен феномен е прото спиращ дъха! Това е най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера, свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. 

Макар Хърватия да е характерна лятна дестинация, то тя крие своя чар и през пролетта. Най-големият плюс е, че може да се насладите на топло време, което само подсилва красотата на Сплит. А това, че екскурзиите на “Екватор” се провеждат в по-слаб сезон, гарантира спокойствие и по-малки тълпи по време на пътуването, което определено допринася за преживяването. Хърватия наистина е едно от най-вълшебните места на Балканите и си заслужава всеки да се докосне до тази многопластова и интересна страна.  

Йоана Шомова  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати