Анализи

Вижте къде пътува най-богатият човек на света

   
Вижте къде пътува най-богатият човек на света

Бернар Арно е най-богатият човек в света със състояние от над 170,8 млрд. долара. 73-годишният мъж отдавна е в класациите за богатство, но за разлика от Мъск и други милиардери, рядко се появява публично и не е активен в социалните мрежи. Въпреки че LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton е символ на екстравагантност, със 75 марки под шапката си, вариращи от Dom Perignon до Christian Dior и Tiffany & Co., той не търси популярност в страна, в която на бляскавите демонстрации на богатство се гледа с недоволство.

Арно използва своята изтънченост, за да превърне LVMH в най-големия конгломерат за луксозни стоки в света. Освен това е платформа за амбициозни дизайнери, които искат да изградят име - Марк Джейкъбс и покойният Вържин Абло в Louis Vuitton, Раф Симънс в Christian Dior, Фийби Фило в Celine. Всички те придадоха различен нюанс в традиционните марки, като ги направиха подходящи за младите потребители.

Но личният живот на свръхбогатите винаги е обект на интерес, затова е любопитно къде отдъхва човек, който има такова огромно състояние?

Арно има няколко предпочитани места за ваканция. Той често пътува до Сен Тропе и отсяда във ваканционния си дом. Според Business Insider имотът е част от затворен комплекс от 270 акра, където жилищата струват средно 13 милиона долара. За Арно това е най-предпочитаното място за ваканция. Къщата е над скалите, откъдето се разкрива невероятно красива гледка. 

Разбира се, милиардерът има повече резиденции, отколкото има нужда, като се има предвид богатството му.  Освен в Сен Тропе, той има къща и в Бордо. Домът му там е прекрасен 150-годишен замък, заобиколен от лозя в Сен Емилион. Тази къща е  притежание на семейството на Арно от 1998 г. и разполага с 34 луксозни стаи, както и частна хижа и мезонет с балкон с изглед към планината. В хотела има и огромен отопляем басейн, сауна и джакузи. Районът на шатото се счита за една от най-добрите винопроизводителни зони в света от 1871 г. насам.

Къщата на Арно във френските Алпи е възхитително имение. Освен няколко къщи във Франция, той притежава пет имота в Бевърли Хилс. Те са на стойност от 125 милиона долара. Две от тях са близо една до друга в квартал Trousdale Estates, а други две са в квартал Bird Streets. 

Неотдавна Арно стана собственик и на остров Индиго на Бахамите. Като се има предвид богатството му, 35 милиона долара не са особено голяма инвестиция, но пък гарантират спокойствие. 

Както може да се предполага за най-богатия човек на света, Арно има собствена яхта и самолет. Той обича да прекарва време със семейството си на именно на яхтата си. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати