Новини Транспорт

Огромен интерес на румънците към почивка на къмпинг в България

   
Огромен интерес на румънците към почивка на къмпинг в България

Специализираната за къмпинг и караванинг медия Camping.bg взе участие със собствен щанд на изложението Caravan, Motorhome & Adventure в Букурещ, Румъния. Събитието се проведе от 30 март до 2 април и беше посетено от хиляди почитатели на почивката на открито от северната ни съседка.

Camping.bg представи на щанда си Къмпинг пътеводителя на България за 2023 г. и възможностите в страната ни за почивка с кемпер, каравана и палатка. Участието беше подпомогнато от Министерство на туризма, които предоставиха брошури и рекламни материали, благодарение на които България изглеждаше много атрактивна за посетителите на изложението. 

Къмпинг пътеводителят на България за 2023 г. съдържа информация за над 40 къмпинга, 7 маршрута и повече от 120 забележителности из цялата страна. Ексклузивен партньор на изданието е Термален къмпинг Велинград.

"Румънците масово споделяха, че харесват България и биха искали да знаят повече за страната, за красивите и интересни места у нас и разбира се, да получат информация за хубави къмпинги, които да посещават. Някои от тях избират България за почивка, за други ние сме транзитна дестинация, основно посока Гърция. Но дори и този тип туристи бяха любопитни да научат къде в България по пътя им има къмпинги, в които могат да отседнат по за една нощ, а дори и да останат по-дълго време.", споделя управителят на Camping.bg Веселин Вълев.

"Макар и не много, имаше хора, които заявяваха, че къмпинг туризмът им е любим, но не са имали досега интерес към страната ни. След кратък разговор и представянето им на Къмпинг пътеводителя ни вече споделяха, че може и да дойдат в България.", продължава Веселин.

"Мнозинството от посетителите на щанда на Camping.bg споделяха, че избират Северното ни Черноморие за своите летни ваканции. Повечето от тях обаче се интересуваха и от възможностите за къмпинг туризъм на юг от Варна. Констатираме засилен интерес и към дестинации във вътрешността на страната, извън традиционните за румънците - Русе и Велико Търново. Сред районите, за които имаше много запитвания можем да откроим Розовата долина, Пловдив, Родопите и поречието на Струма.", разказа управителят на Camping.bg.

Румъния е един от най-важните пазари за българския туризъм, включително и на къмпингите ни. Броят на хората в северната ни съседка предпочитащи почивка сред природата расте с огромни темпове. В почти всеки от големите областни центрове вече има фирми за отдаване на кемпери под наем. Нужни са повече и постоянни усилия да привлечем румънците в нашите къмпинги. Camping.bg работи за това още от 2017 г., когато издадохме първия ни печатен пътеводител на румънски език за участие в туристическо изложение в Букурещ. Развиваме и Фейсбук страница на румънски език, в която представяме българските къмпинги.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати