Новини Хотели

Кемпински в Банско вече е част от Green Collection

   
Кемпински в Банско вече е част от Green Collection

Глобалният Хотелски Алианс (Global Hotel Aliance) със седалище в Обединените Арабски Емирства, най-големият в света алианс на независими хотелиерски вериги, включващ и Кемпински Хотели (Kempinski Hotels) като член-основател, стартира своята Зелена колекция от хотели (Green Collection). Колекцията обединява близо 200 хотела, курорти и дворци, управлявани от членуващи в Глобалния Хотелски Алианс (Global Hotel Aliance) хотелски вериги, които демонстрират своят ангажимент за защита на хората и планетата. 14 Кемпински хотела са включени в тази нова колекция, сред които емблематични хотели като Хотел Адлон Кемпински Берлин, Капитол Кемпински Хотел Сингапур и Кемпински Хотел Гранд Арена Банско.

Всеки хотел от Зелената колекция е получил поне един сертификат от световнопризната организация за опазване на околната среда, като EarthCheck, Green Growth 2050, Green Key и Green Globe, които са сред 15-те водещи сертифициращи организации. Всяка от тях изисква хотелите да отговарят на най-високите международни стандарти за устойчивост и ефективност, с редовно провеждани одити от трети страни за запазване на сертификатите.

Получаването на сертификат демонстрира дългосрочния ангажимент на хотела да спазва тези стандарти, като всеки хотел от Зелената колекция (Green Collection) работи в полза на местната общност и е пионер в практиките по опазване на естествената среда.

Кемпински веригата има за цел да измери 100% от енергийните емисии във всички си хотели до края на годината и изцяло да приложи научно обосновани цели за намаляване на емисиите, съобразени с Парижкото споразумение до края на следващата година. Луксозната хотелска верига въвежда програма за сертифициране от EarthCheck в своето портфолио, като участващите хотели активно наблюдават и отчитат екологичните и социални въздействия от своята дейност, включително потребление на енергия и вода, въглероден отпечатък, генериране на отпадъци, ангажираност на общността и др. Икономическите предизвикателства, разгледани от EarthCheck, включват условия на заетост, подкрепа на местната икономика, използване на стоки и услуги за справедлива търговия и признаване на сезонността на потоците от приходи.

Според неотдавнашен доклад на Световния съвет за пътувания и туризъм (World Travel and Tourism Council) 69% от туристите търсят устойчиви възможности за пътуване през 2023г. Зелената колекция (Green Collection) отговаря на това нарастващо търсене, като дава възможност на 24-те милиона членове на програмата за лоялност GHA DISCOVERY да направят съзнателен и отговорен избор на пътуване. Като резултат от това през 2022г. членовете на Глобалния Хотелски Алианс (Global Hotel Aliance) са направили 32% повече престои в хотелите от Зелената колекция (Green Collection), което се измерва с 39% в нощувките, 47% в приходите от стаите и 49% в общите приходи.

За да отбележи старта на Зелената колекция (Green Collection), програмата за лоялност на алианса GHA DISCOVERY реши да застане зад каузите, важни за своите членове. За всяка резервация, направена за хотел от Зелената колекция (Green Collection), чрез уебсайта www.ghadiscovery.com или чрез мобилното приложение GHA DISCOVERY през месец април 2023г. с осъществен престой до 31 юли 2023 г., Глобалният Хотелски Алианс (Global Hotel Aliance) ще дари 5 щатски долара на благотворителните организации, които подкрепя като част от своята програма за корпоративна социална отговорност, което включва опазване на околната среда, здравеопазване и благополучие, програми за деца и младежи и хуманно отношение към животните.

За повече информация относно Зелената колекция (Green Collection), включително пълния списък на световнопризнати сертифициращи организации и примери за това как хотелските вериги, членуващи към Глобалният Хотелски Алианс (Global Hotel Aliance) допринасят за опазването на околната среда, посетете www.ghadiscovery.com/explore-green-collection.

За повече информация относно Глобалният Хотелски Алианс (Global Hotel Aliance) и неговата програма за лоялност посетете Global Hotel Alliance и GHA DISCOVERY.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати