Заведения Новини

Кулинарният справочник Мишлен присъди 334 звезди на ресторанти в Германия

   
Кулинарният справочник Мишлен присъди 334 звезди на ресторанти в Германия

Ръководството на кулинарния справочник „Мишлен“ присъди рекордните 334 звезди на ресторанти в Германия вчера, предаде ДПА.

По време на представянето на новото издание на справочника в град Карлсруе директорът на „Мишлен“ в Германия и Швейцария Ралф Флинкенфлугел каза, че немската гастрономия показва забележително постоянство. През 2022 г. бяха раздадени 327 звезди.

Членовете на ръководството на „Мишлен“ казаха, че са впечатлени от ангажираността, смелостта и гъвкавостта на ресторантьорите, въпреки тежката икономическа ситуация и недостига на квалифициран персонал, както и от повишената ангажираност към използването на устойчиви практики.

„Много ресторантьори насърчават устойчивостта и разчитат на регионални и сезонни продукти в своята кухня“, казаха от кулинарния справочник.

Най-голям успех през годината е постигнал Ян Хартвиг, чийто ресторант „Ян“ в района на така наречения квартал на музеите в Мюнхен беше награден с максималния брой от три звезди на „Мишлен“. Хартвиг вече беше придобил известност благодарение на тризвездния ресторант „Ателие“ в Мюнхен. Инспекторите похвалиха неговата креативност и майсторство в новия ресторант.

В Германия вече има 10 ресторанта с по три звезди, 50 – с по две, а 274 заведения са наградени с по една звезда. Първите звезди на „Мишлен“ в страната са получени през 1966 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати