Хотели

Goldman Sachs ще инвестира 200 млн. долара в три хотела на Халкидики

   
Goldman Sachs ще инвестира 200 млн. долара в три хотела на Халкидики

Щатската инвестиционна банка Goldman Sachs планира да инвестира стотици милиони долари в гръцки хотели и да придoбие още имоти в южната ни съседка. Това се казва в публикация на The Wall Street Journal, в която се посочва, че банката ще инвестира между 150 и 200 млн. евро в три крайбрежни курорта на полуостров Халкидики.

От изданието се позовават на неназовани източници, според които Goldman Sachs е купила хотелите през октомври, а сега планира да ги реновира. През май миналата година гръцкото издание Kathimerini съобщи, че Goldman Sachs води преговори с GHotels за придобиването на петзвезден хотел и два четиризвездни хотела в Калитея в Халкидики. Хотелите се оценяват на между 80 и 90 млн. евро.

Capital Quest информира през октомври, че Goldman Sachs планира да инвестира в хотели, като част от опитите си да се включи в процъфтяващата туристическа индустрия на Гърция.

От WSJ също така пишат, че Goldman Sach търси още имоти за придобиване в Гърция и на други места в Европа с оглед потенциално да ги управлява под една марка.

Инвестицията на Goldman Sachs в Гърция е една символична точка в продължаващото излизане на страната от огромната рецесия след световната финансова криза, след като редица понижения на рейтинга възпираха глобалните инвеститори. Страната отчита рекорден брой посетители по време на туристическия сезон през миналата година, според Deutsche Welle. Инвестицията обаче идва и в период на сътресения в банковия сектор и по-конкретно - в сектора на недвижимите имоти. Търговските имоти са изправени пред потенциална криза, тъй като нарастващите лихви увеличават рисковата премия по облигациите, обвързани със сектора.

Имотите на Goldman Sachs в Гърция ще бъдат управлявани от подразделението ѝ за управление на активи, което търси стабилни източници на приходи извън волатилния финансов сектор.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати