Новини Събития

Италиански спа център хит в TikTok заради басейна си с гръмотевична буря

   
Италиански спа център хит в TikTok заради басейна си с гръмотевична буря

Спа центровете обикновено са спокойни места. Един италиански уелнес курорт обаче преобръща тази представа с главата надолу.

СПА центърът QC Termemilano в Милано разполага със зала, в която се симулира гръмотевична буря, допълнена с драматични звукови ефекти, съобщава Daily Mail.

Когато британските блогъри Хенри Пърчейс и Робин Милър публикуват видео на любопитното изживяване в TikTok, то бързо става супер популярно, натрупвайки цели пет милиона харесвания.

В клипа се вижда басейн, в който къпещите се попадат в „окото на бурята“ и са обливани с вода, подобно на дъжд, придружен със светкавици, а буреносни облаци се гънат по параваните по стените.

25-годишният Хенри и 24-годишната Робин, които стоят зад уебсайта за пътувания A Couple Things to Do, казват пред MailOnline Travel: „Не знаехме какво да очакваме, тъй като нямаше много подробности онлайн, но беше по-хубаво, отколкото си представяхме".

Те добавят: „Бяхме изненадани от съотношението цена/качество – имахме пълен достъп до спа центъра с включен обяд и напитки за по-малко от €50 на човек.“

Реакциите на клипа в TikTok, който събира повече от 24 000 коментара и 112 000 споделяния, са различни. Много потребители искат лично да изпробват симулацията на буря, обявявайки звука от падащия дъжд за „отпускащ“, докато други не са толкова ентусиазирани.

СПА центърът, който се помещава в комплекс в стил Арт Нуво в сърцето на Милано, разполага и със сауни, горещи вани, стая с водопад и открит басейн. Той се описва като „мултисензорно изживяване“, като основната такса за вход включва халат, кърпа, чифт чехли и „ексклузивен“ аперитив.

Можете да запишете масажи и различни процедури срещу допълнително заплащане. Уелнес обядът в СПА центъра пък представлява хранене на бюфет, като можете да опитате от всичко, комбинирайки ястията с наливни бира или вино по ваш избор.

Като цяло, туристическите блогъри смятат, че спа центърът е задължителен за тези, които посещават Милано с ограничен бюджет. „Това е толкова романтично и евтино занимание в Милано за млади двойки, което определено не очаквате,“ допълват те.

QC Termemilano е част от верига от италиански спа центрове, работеща от 80-те години на миналия век, като част от другите й обекти са разположени в Рим, Торино и Ню Йорк.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати