Анализи

Туристическата застраховка предпазва при пътуванията за Великден

   
Туристическата застраховка предпазва при пътуванията за Великден

Великденските празници обикновено са изпълнени с много пътувания, както в страната, така и в чужбина. Веселото изкарване обаче не винаги е гарантирано. Множество малки спънки могат да опропастят всяка почивка, а особено по време на официални празници е трудно да получиш нужната помощ и съдействие. Затова е най-добре пътуванията в този период на годината да са допълнително защитени с туристическа застраховка. 

“Помощ при пътуване” и “Отмяна на пътуване” на застрахователната компания “Евроинс” са сред най-популярните избори за застраховка. Дружеството е водещо в класацията по застраховки на туристи и това се дължи предимно на добрите условия по полиците им. Може би най-важното за предстоящия празничен сезон обаче е, че екипът на “Евроинс” ще работи с редовно работно време и лесно ще открива решения на всякаква туристически проблеми. 

А какви всъщност пречки могат да изникнат по пътя към мечтаната дестинация? 

Например  

“Отмяна на пътуване”  

е предназначена за български граждани и чужденци на възраст до 85 навършени години, на които им предстои пътуване на територията на България или в чужбина. Застраховката възстановява предварително платени суми във връзка с туристическо или бизнес пътуване, които в случай на отмяна или съкращаване на пътуването, не подлежат на възстановяване от доставчика на съответната услуга (туроператор, хотелиер, превозвач, организатор на събитие и други). Допълнително може да бъде предоставено покритие и на извънредни разходи в случай на неочаквано удължаване на престой. 

Това е особено подходящ продукт по време на по-натоварен туристически сектор, както по време на великденските празници. Всяка година има хиляди забавени полети и отменени организирани пътувания по различни причини като заболяване, инцидент или друго. Също така COVID кризата, както и други геополитически фактори, сериозно влияят на туризма и водят до несигурност. Всички тези притеснения могат да бъдат спестени със застраховка “Отмяна на пътуване”! На никого не му е приятно да прекрои плановете си и да не замине на дълго чакано пътешествие, но с подобен пакет туристите имат сигурност, че поне няма да загубят вложените в почивката пари и време. 

От друга страна застраховката  

“Помощ при пътуване”  

осигурява защита в чужбина. Тя предоставя денонощна квалифицирана медицинска помощ от международната асистираща компания  Euro-Center Holding - партньор на ЗД "Евроинс” АД. Никой не желае да се разболее по време на пътуване, но за жалост има подобни случаи. В такива моменти е важно да заложим на сигурни специалисти. Асистиращата компания Euro-Center Holding – партньор на ЗД "Евроинс” АД, е достъпна от всяка точка на света и ще ви насочи към най-подходящото лечебно заведение, отнемайки от стреса по избирането на правилното такова и лутането из града. 

При необходимост застраховката покрива и транспорт до лечебно заведение и лекарства при внезапно появило се акутно заболяване или злополука по време на пътуването, както и обезщетение в случай на застрахователно събитие в границите на определените лимити на отговорност в застрахователния договор. Други покрития по застраховката са например кражба на багаж, загуба или забавяне на багаж, разходи за стоки от първа необходимост, забавяне на полет, изпускане на свързващ полет, съкращаване или удължаване на престоя в чужбина и много други опции. 

Ако все още се чудите дали туристическа застраховка от ЗД "Евроинс“ АД е нещо наистина необходимо, то отговорът е да! Няма нищо по-хубаво от безпроблемно пътуване, но човек никога не може да бъде прекалено сигурен. Застраховката гарантира, че промените в плановете не са обвързани с излишни главоболия и разходи. С "Евроинс” АД си гарантирате спокойствие - най-важното за всяко пътуване! 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати