Анализи Новини

Амстердам гони туристите. Други шест европейски града ги канят на парти

   
Амстердам гони туристите. Други шест европейски града ги канят на парти

Амстердам е "наводнен" от туристи, които искат да се възползват от либералното законодателство, позволяващо употребата на наркотици и посещението на прословутия квартал на червените фенери. Докато властите се борят с нежеланото поведение в града, има много други, които не страдат от тълпите пияни туристи.

Ето някои алтернативни европейски градове, в които можете да прекарате нощта без скандали. А ако все още искате да посетите Нидерландия, представяме и едно недооценено място за забавление.

Хага

Твърде несправедливо, Хага често е определяна като най-скучния град в Холандия. Но тя има изненадващо жива и разнообразна клубна сцена. Градът се намира само на кратко пътуване с влак от Амстердам, така че е идеална алтернатива, ако искате да избягате от тълпите в столицата за една вечер. Сред богато украсените ренесансови дворци в центъра на Хага можете да откриете уютни кафенета, коктейл барове и заведения с музика на живо. Непременно посетете De Gekke Geit, специализираният бирен бар De Paas и опитайте едни от най-прекрасните коктейли "Маргарита" на терасата на покрива на Bleyenberg.

Лисабон

Португалската столица е един от най-добрите градове в Европа за стилно прекарване на нощта. Неотдавна туристическата компания Bounce класира Лисабон като най-добрия европейски град за партита. В класацията бяха взети предвид не само цените на напитките и броят на клубовете, но и оценките за безопасност. Най-стръмните улици на града ще ви възнаградят с панорамни тераси, където можете да отпивате от халба отлична бира, докато наблюдавате залеза. Посетете Miradouro Portas do Sol с изглед към червените покриви на квартал Алфама или Miradouro da Graça с гледка към морето. Продължете нагоре към баровете на покрива на Lost in, Hotel Mundial и Topo Bar. По-шумен нощен живот можете да откриете в малките барове и клубове на квартал Байро Алто. В историческия квартал Алфама е по-добре да се насладите на атмосферата на заведенията, където можете да слушате фадо на живо.

Мадрид

Столицата на Испания привлича туристите, които обичат нощния живот, с барове, които са толкова изискани, колкото и бароковите сгради и колекциите от произведения на изкуството. Мадрид заема второ място в класацията на Bounce благодарение на космополитното си настроение и евтините си нощувки. Според изследването на Bounce, Мадрид е с едни от най-ниските цени на хотелите - 98 евро на вечер. Но и клубната сцена на Мадрид е легендарна. Заведенията работят до изгрев слънце и можете да разчитате на истинско забавление. Посетете Barbara Ann, за да опитате коктейли в "компанията" на Дейвид Боуи и Блонди, в Toni2 ще се насладите на музика на живо, а в концертната зала El Sol на изгряващи звезди.

Будапеща

Унгарската столица има пъстър нощен живот. Въпреки че някои от най-емблематичните заведения са наречени " барове върху руини", не е задължително нощта в най-известните клубове на Будапеща да завърши безславно. Тези заведения се намират в еврейския квартал на града и са спечелили прозвището си, тъй като се помещават в изоставени сгради и са обзаведени с рециклирани мебели. Szimpla Kert е най-известният такъв бар. През деня той функционира и като кафене и пазар за местни продукти. Ако търсите по-елегантен интериор, градът е пълен с шикозни винени барове. Те са отлична възможност да се запознаете с процъфтяващата винена сцена на страната.

Прага

В столицата на Чехия денят, в който се наслаждавате на рога на изобилието от културни предложения, е добре балансиран от купон вечерта. Прага е известна с безопасността си през нощта, а центърът ѝ е компактен и добре осветен. Неотдавнашен доклад на британската застрахователна компания William Russell класира града на трето място по безопасност в Европа. В Стария град има голям брой барове и клубове с "характер". Задължително е да посетите бар "Хемингуей", за да опитате коктейли и над 200 вида ром. Ако искате да се насладите на необичайна, но красива атмосфера, отидете в старата кланица, която е преобразена в MeetFactory. Тя съчетава пазар и галерия с клуб и място за концерти.

Краков

Центърът на Краков е изпълнен с барове и бирарии, където можете да прекарате една спокойна вечер. В Стария град ще откриете малкия бар Wódka Cafe, който ще ви разкрие неподозирани факти за водката(стига да успеете да запазите трезва мисъл, за да чуете историята), можете да танцувате до сутринта в бар Lindo, или пък да се забавлявате с ретро музика в бар Mr Black. Приглушената светлина на Alchemia е чудесна за бира и музика на живо, а Moon Shisha Bar е релаксиращ. Klub Kabaret ще ви изненада със спектакли, а ако търсите нещо нестандартно, в Zoo Klub ще откриете драг куин шоу.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати