Новини Транспорт

Вижте градовете с най-добрия обществен транспорт

   
Вижте градовете с най-добрия обществен транспорт

Повечето от нас се насочват директно към навигационните си приложения, за да проверят колко време ще продължи пътуването, преди да кажат "да" на поканата. Пътуване, което включва няколко прекачвания на влакове и автобуси, категорично не е за предпочитане от никого.

Time Out разкрива 19-те града по света с най-добър обществен транспорт. Класацията се оглавява от надеждния, безопасен и удобен обществен транспорт в Берлин.

97 % от берлинчани са изключително доволни от транспортната мрежа на града, като метрото U-Bahn предлага на пътниците 175 станции по девет лесни за навигация линии, но и отлична градска и крайградска железопътна система, която свързва предградията със сърцето на града.

Второ място заема чешката столица Прага, където 96 % от местните жители твърдят, че градът им е лесен за придвижване с обществен транспорт. Всички сме виждали класическите снимки от Прага с червено-белите трамваи, но градът разполага и с впечатляваща система на метрото.

Токио заема трето място и ако сте виждали някой от популярните видеоклипове, показващи колко много местни жители използват обществения транспорт в града, вероятно ще се съгласите, че японската столица заслужава да бъде отличена. Транспортът не само е отлично поддържан, но става все по-лесен за използване и от хора, които не говорят японски.

Ето кои са 19-те града с най-добър обществен транспорт в света:

Берлин

Прага

Токио

Копенхаген

Стокхолм

Сингапур

Хонконг

Тайпе

Шанхай

Амстердам

Лондон

Мадрид

Единбург

Париж

Ню Йорк

Монреал

Чикаго

Пекин

Мумбай



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати