Новини Събития

България ще бъде представена от 11 туристически компании на щанда в Истанбул

   
България ще бъде представена от 11 туристически компании на щанда в Истанбул

Министерство на туризма потвърди участието на България на международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT) в Истанбул, Турция. Страната ни щи се представи с информационен щанд на площ от 108 кв. м. Борсата ще се проведе в периода 12.04 – 15.04.2023 г. в TUYAP Fair and Congress Center. Щандът на България се намира в Зала 8 на изложбения център, като и тази година е на топ локация, точно срещу главния вход на залата, като ще е видим от всички страни и е заобиколен от двете основни пътеки с посетители, обясниха за TravelNews от ведомството.

През 2023 г. се наблюдава изключително засилен интерес към международното туристическо изложение EMITT от страна на българския туристически бранш като за сравнение през 2022 година участие на българския щанд взеха 5 съизложители, а тази година те са вече 11. Сред тях са Община Банско, ОП „Туризъм“, „Вия Травел“ ООД, „Уин Травъл“ ЕООД, Община Варна, Община Стара Загора, „Юпасс“ ООД, „Албена Тур“ ЕАД, „Пи Груп Пловдив“ ЕООД, „ХОТЕЛ МЕДИТЕ“ ЕООД, „Св.Св. Константин и Елена Холдинг“ АД.

Първоначално изложението беше планирано да се проведе в периода 8-11 февруари 2023 г., но беше отложено поради трагичните събития, настъпили в резултат на опустошителните земетресения в южната ни съседка.

Министерство на туризма редовно участва в изложението, което традиционно е част от Програмата за национална туристическа реклама на институцията всяка година, тъй като Турция е съседен, целеви и перспективен за страната ни пазар, а борсата е сред най-добрите туристически събития в света и се провежда ежегодно, както за професионалисти, така и за посетители. Участието на Министерство на туризма в тазгодишното издание на EMITT цели представяне на България като сигурна и спокойна дестинация с дългогодишни традиции на качество и гостоприемство на разумна цена, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство и вкусна храна.

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати