Анализи Новини

Министерството на туризма отдаде още 6 плажа под наем

   
Министерството на туризма отдаде още 6 плажа под наем
За плажа на къмпинг Юг в Царево е достигната цена от 122 900 лв. на година
  Снимка: МТ

Служебният министър на туризма Илин Димитров определи още 6 наемателя на плажове по Българското Черноморие за 5 години след проведени търгове. Това става ясно от подписаните от него заповеди, установи проверка на TravelNews. Морски плаж "Къмпинг юг" в Царево се поема от фирмата „Ем Би Би турист“ ЕООД със собственик Михаил Борисов. Тя ще плаща наем по 122 900 лв. без ДДС на година. Компанията е предоставила максимална цена за един шезлонг от 50 лв. и толкова за чадър. „Ем Би Би турист“ ЕООД спечели и още един търг миналата седмица – за плаж “Младост ММЦ Приморско“, където е достигната цена от 251 900 лв. без ДДС на година. Тя предлага максимална цена за чадър и шезлонг от 50 лв., показва заповедта на министъра. Началната цена на търга започваше от 117 153 лв. без ДДС.

Морски плаж "Несебър - стар град изток" и "Несебър - стар град запад" вече ще бъдат стопанисвани от „Бунент“ ЕООД, която е собственост на Николай Вълков. Компанията е предложила най-висока цена за наем от 13 900 лв. без ДДС на година и максимална цена на чадър – 8 лв. и толкова за шезлонг.

Плажът "Устие на река Велека" в Царево се поема от „Папаронка“ ЕООД на Ефрем Асенов. Наемът на година е 41 000 лв. без ДДС при максимална цена на чадър от 30 лв. и същата за шезлонг.

Търгът за плаж "Къмпинг Ахелой - част 3" в община Поморие е спечелен от „Волщанд“ ЕООД със собственик Йордан Добрев. Фирмата ще плаща 33 850 лв. без ДДС на година, като може да слага максимално 50 лв. на чадър и толкова на шезлонг.

Морски плаж "Малък оазис зона 3 - централен - изток" в Царево вече ще се стопанисва от „Черноморски плажове ЕООД на Весела Веселинова. Наемът е 2600 лв. без ДДС на година с цени до 60 лв. на чадър и шезлонг.

За спечелил кандидат в търг за отдаване под наем на морски плаж "Царево Попски" в града е определена компанията „Би ай пропърти инвестмънтс“ ООД от Бургас. В нея съдружници са Борислав Киров, Иван Милпетров и Елена Кирова, показва справка в Търговския регистър. Годишно ще плаща наем от 7800 лв. без ДДС и може да слага до 25 лв. за чадър и за шезлонг.

Министърът на туризма Илин Димитров коментира вчера пред БНТ, че цените на чадъра и шезлонга на плажовете ще са много близки до миналогодишните нива или ще има леко увеличение. Поводът за уточнението му е постигнатите ценови нива на конкурсите на Министерството на туризма за отдаването на ивиците по морето под наем за срок от 5 години. Най-скъпата достигната цена към момента е за плаж "Перла" в Приморско по 100 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. "Търсим по-добро качество на същата цена. Чистотата на плажовете, достъпност за инвалиди, тоалетни, броят чадъри, свободни зони - ще бъдем безкомпромисни в това", каза Димитров. Той припомни, че миналата година Министерството на туризма е направило над 450 проверки по плажовете и са били наложени сериозни санкции. "Концесионерите разбраха, че ще бъдем безкомпромисни и в резултат имахме чисти плажове", подчерта Димитров.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати