Новини Събития

Пътуване в бъдещето - без паспорти, куфари и речници

   
Пътуване в бъдещето  - без паспорти, куфари и речници

Представете си как се качвате на летището и просто минавате през охраната, вместо да се налага да се редите на опашка, да се взирате неловко в камерата и да се тревожите дали ще ви накарат да оправдаете новата си съмнителна прическа, защото не съвпада със снимката ви в паспорта, пише bTV.

Е, ако издържите още 50 години, 2070: Докладът за бъдещето на easyJet прогнозира, че всичко, от което ще се нуждаете за безпроблемна проверка на сигурността, ще бъде вашият сърдечен ритъм.

Експертите прогнозират, че сърдечният ритъм на пътниците, който е уникален за всеки човек, ще се използват заедно с тяхната биометрична информация за проверка на самоличността на човек.

Те също така вярват, че седалките в самолета ще могат да се адаптират към формата на тялото на човек, а  специално устройсто за забавление по време на полет ще насочва съдържанието директно към очите на пътниците. Това не е всичко: езиков слухов апарат ще превежда други езици в реално време, което прави термина „езикова бариера“ нещо от миналото. 

След като пристигнете на вашата дестинация, ще ви очаква персонализиран хотелски престой. Експертите очакват да бъдат въведени интелигентни стаи, които позволяват на гостите да избират желаната твърдост на леглото, стайна температура и околна музика. 

И напредъкът в 3D печата ще означава, че можете да пристигнете без куфар, тъй като просто ще отпечатате дрехите и предметите, от които се нуждаете, когато пристигнете, само за да ги хвърлите в кошчето за рециклиране, когато се върнете. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати