Турагенции

Екватор предлага почивки и екскурзии с различните лица на Испания

   
Екватор предлага почивки и екскурзии с различните лица на Испания

Испания е една от европейските страни с най-богата история. Испанците са били водеща световна сила, което след себе си оставя не само любитни легенди, но и безброй красиви забележителности. Техният стил е лесно разпознаваем, отличава се с пищност и златни елементи. По-лесно може да се разгледа местната култура като я разделим  на 4 основни региона, които са и най-популярни сред туристите.  

Коста Азаар е регион на източното крайбрежие на Испания, разположен в провинцията Кастелон. Известен е с красивите си плажове, мекия климат и живописна природа. Има множество туристически дестинации за разглеждане по време на почивка, а регионът е известен с производството на качествено вино. Това място има богато културно наследство и множество исторически места и паметници, включително средновековни замъци и църкви.

Предложението за почивка на туристическа агенция “Екватор” на Коста Азаар се съсредоточава върху обиколка на Пенсикола, Валенсия и Морея. Екскурзията е на цена от 1381 лв. на човек и включва самолетен билет София – Барселона – София с включени летищни такси и регистриран багаж до 20 кг и  ръчен багаж до 10 кг с авиокомпания Bulgaria Air, 7 нощувки на база закуска, обяд и вечеря в Peniscola Plaza 4*, Пенискола с включени вода и чаша вино по време на вечерята, трансфер летище - хотел - летище, медицинска застраховка “Помощ при пътуване” от “Евроинс” с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А) и пакет “Максимална сигурност”, включващ възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ). По време на цялото пътуване туристите ще са придружени от представител на агенцията. 

“Дестинацията е много популярна както за екскурзия, така и за почивка. Пенискола е един от най-красивите морски градове в Испания и определено е хубаво турситите да си оставят и време за плаж и релакс. А времето е идеално за това, тъй като групите ни отпътуват всяка събота от 27 май до 23 септември 2023”, коментира Петя Борисова, маркетинг мениджър на “Екватор”. 

Коста Бланка е друг популярен испански район. Той се намира на изток от крайбрежието на Аликанте и е известен със своите бели плажове и кристално чисто море. Мястото е популярно сред туристите от целия свят и има развита инфраструктура за отдих и развлечения. Пътуванията до там ще започнат на 19 май и ще продължат през седмица до 25 септември. 

Цените за почивки в Коста Бланка започват от 1222 лв. на човек и включват самолетен билет София – Валенсия – София с включени летищни такси, регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см, максимум 10 кг с авиокомпания Wizz air, 7 нощувки в Gran Hotel Bali със закуска, обяд и вечеря, трансфер летище – хотел – летище, панорамна обиколка на Валенсия, медицинска застраховка от “Евроинс”. 

Валенсия е един от най-красивите и космополитни испански градове. Въпреки, че е един от големите градове на Испания, той може да бъде определен като едно от скритите съкровища на страната. Валенсия е с много лица, в който силно впечатление прави контрастът между готическата архитектура и модерните бизнес сгради. Най-голямата забележителност  определено е впечатляващият комплекс Град на изкуствата и науките (La Ciudad de las Artes y las Ciencias). Той е създаден от световноизвестните архитекти Сантяго Калатрава и Феликс Кандела, които са създали футуристичен градски пейзаж с много музеи и атракции, който е наистина удивителен. Комплексът включва музей на науката, 3D кино и най-големия океанографски музей в Европа. 

Коста Брава обхваща района на магнетичната Каталуния. Това е най-редовната програма с дати на отпътуване всяка седмица. От 21 май до 1 октомври 2023 г. полетите до Барселона на Wizz Air ще посрещат туристи на “Екватор”. 

Освен полетите с чекиран и ръчен багаж, цената от 1139 лв. на човек включва 7 нощувки на база закуска, обяд и вечеря (с включено вино и вода по време на обяда и вечерята) в Maria Del Mar 4* на Коста Брава, панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език, трансфер летище – хотел – летище, както и пълния пакет застраховки на агенцията. 

“Коста Брава е отлична дестинация за семейства с деца. Освен, че хотелът Maria Del Mar е отличен избор заради многото си атракции, пригодени за деца, районът предлага много забавления за тях. Особено в Барселона има специални детски музеи. По-големите деца много се забавляват и на фламенко шоутата, които предлагаме, както и на посещението на Магическите фонтани”, изтъква още Борисова. 

Акцентът на Коста Брава определено е каталунската столица Барселона. Градът изпъква с уникалната си футболна култура, цветната архитектура и като цяло освободения дух на местните. Историята на Барселона може да се разгледа из целия град. Най-старите райони са разположени в близост до морето, включително и пазарната зона, разположена в  готическия квартал.

Коста дел Сол е друга уникална испанска дестинация, която обхваща района на Андалусия. Някога основното препитание за населението е бил риболовът, но през 50-те години на 20 век районът започва да се развива като туристическа дестинация. Крайбрежието е привлекателно за почивка със своето спокойно море, докосващо се до планински склонове. Там се срещат средиземноморски бриз с планинската прохлада. 

Цените започват от 1256 лв. на човек и включват самолетен билет София – Малага – София с включени летищни такси, регистриран багаж 20 кг, ръчен багаж с максимум 10 кг с авиокомпания Wizz air, 7 нощувки със закуска и вечеря в 4-звезден хотел във Фуенхирола, трансфер летище – хотел – летище, панорамна обиколка на Малага с екскурзовод на български език, медицинска застраховка от “Евронинс”.

Испания е страхотна лятна дестинация, която предлага богата палитра от преживявания. От морски забавления, през пламенни фламенко вечери и вкусна средиемноморска храна, до уникална архитектура и култура. Страната съчетава най-доброто от летния начин на живот с разкошното си време и разпусната атмосфера. Подарете си прекрасно преживяване с някоя от програмите на “Екватор”.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати