Новини Транспорт

България Еър и туроператори осъществиха чартър до Мавриций

   
България Еър и туроператори осъществиха чартър до Мавриций
Българските туристи бяха посрещнати с местните традиции с цветя
  Петър Стоянов, Луксутур

Националният превозвач "България Еър" и туроператорите "Луксутур" и "Абакс" осъществиха чартър до остров Мавриций. Това съобщи за TravelNews Петър Стоянов, управител на "Луксутур". Полетът е реализиран вчера със 180 българи на борда, като част от тях са и клиенти на "Планет травел център". Те ще прекарат Великден и ваканцията на Мавриций.
Островът е една от перлите на Индийския океан, който пленява с красиви пейзажи и безконечни бели плажове. И като такова продължава да съхранява и пази своята природа непокътната и почти девствена. Всепоглъщаща красота изпълва и насища атмосферата на фона на много захарна тръстика, тучни зелени хълмове, чаени плантации и водопада.
Република Мавриций се намира в Източна Африка в югозападния Индийски океан, на около 900 км източно от остров Мадагаскар. Освен остров Мавриций, републиката включва още островите Св. Брендън, Родригес и Агалега. Столицата е Порт Луис, а официалният език е английският, като той е и основният търговски език, но не по-малко е разпространен и  френският език, тъй като той е основата за местния разговорен креолски език.
Климатът е тропически, средните годишни температури са около 29 градуса, което прави остров Мавриций целогодишна дестинация. Месеците от май до октомври са по-хладни, което се изразява повече в ниската влажност на въздуха, отколкото в понижаване на температурите. Температурата на морската вода варира от 24 до 29 градуса. Основните религиозни групи са хиндуси - 50%, следват християни – 32% (основно католици – 27%), мюсюлмани – около 17%.
Мавриций предлага тюркоазена лагуна, обградена от коралов риф, липса на опасни представители на фауната, мултинационална култура и кухня, фин бял пясък и топли, галещи води. Това са само част от предимствата на острова, защото имате още възможности за гмуркане, сърф, кайт, голф, посещение на природни паркове, ботанически градини, скай дайвинг, плаване с яхта и други. Островът е популярна сватбена дестинация, както заради красивата природа и романтичната обстановка, така и заради факта, че сключеният граждански брак е юридически валиден по света. Дестинацията е подходяща и за семейна почивка, защото почти всички хотели разполагат с детски басейни и анимация. Визовият режим е облекчен, като виза се полага на място.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати