Турагенции

ТЕЗ Тур пуска допълнителни дати за почивка в Шарм ел Шейх

   
ТЕЗ Тур пуска допълнителни дати за почивка в Шарм ел Шейх

Шарм ел Шейх e един от най-популярните курорти в Египет и много туристи го предпочитат за своята почивка. Той се намира в южната част на Синайския полуостров. Разположен е на нос, а градът заема стратегическа позиция. Той е бил с изключителна икономическа важност за страната през годините. Докато преди е бил известно рибарско селище, сега е популярен с луксозните си хотели, лазурни плажове и достъпни почивки. А времето там през октомври и ноември е отлично за морски забавления. За това и “ТЕЗ Тур” вече потвърждава есенните си програми за дестинацията.

Туроператорът пуска чартъри до Шарм ел Шейх от Варна и София, които ще пътуват на 24 и 31 октомври, и на 07 и 14 ноември от двете аерогари. Полетите са само около 3 часа, което е много удобно, особено в сравнение с други екзотични дестинации.

Цените започват от 467 евро на човек и включват полет от летище по избор до Шарм ел Шейх, трансфер до хотела, както и 7 нощувки в избран от клиента хотел на съответната база изхранване.

“Работим със 100 хотела в Шарм ел Шейх и всички те се отличават доста от тези в другите курорти на Египет. Несъмнено това е най-луксозният египетски курорт и дори 4-звездните комплекси са на изключително високо ниво. Освен самата атмосфера в хотела, удобствата и обслужванията също са много качествени. А храната в хотелите, които сме подбрали, е интернационална и наистина вкусна”, коментира Милена Недялкова, маркетинг мениджъра на “ТЕЗ Тур”.

Египет остава любима дестинация за почивка, но туристите, които посещават страната за пръв път, винаги искат да съчетаят релакса с екскурзии до някои от най-големите забележителности в Египет. Най-известни определено са програмите до Пирамидите в Гиза. Те са единственото останало чудо от Древния свят и това прави Египет една от най-атрактивните исторически дестинации.

“ТЕЗ Тур” предлага целодневна екскурзия с полет до Кайро, която включва посещение не само на Пирамидите, но и на Сфинкса, Египетския музей, както и на традиционна фабрика за папируси. Египетският музей е най-голямото в света хранилище на предмети на древноегипетското изкуство. Неговата колекция наброява около 120 хиляди експоната от всички исторически периоди на Древен Египет.

Луксор е градът, известен като “най-големият музей на открито”. Най-известните забележителности там са Храмът на Амон-Ра, както и тиванският некропол, включващ Долината на царете и Долината на цариците. Там могат да се открият останки от Древен Египет и впечатляващото е доброто състояние на запазените експонати. Посещението на Луксор определено е вълнуващо и пренася всеки туристи хиляди години назад.

“Друга забавна активност, която туристите често избират, е екскурзията в пустинята, която включва АТВ каране през дюните и езда на камили. Този тип забавления идеално показват духа на Египет”, допълва Недялкова.

Шарм ел Шейх позволява с локацията си да се организират екскурзии в близките страни - Йордания и Израел. “ТЕЗ Тур” предлага екскурзии до Йордания с посещение на Петра. Това е древен град в сърцето на Йордания, който е бил столица на набатейците. Забележителността е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и посещението му оставя всеки турист с огромни впечатления. Съкровищницата е най-известният монумент от града. Там посетителите ще видят многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатър със 7 000 места, Манастир, и Византийската църква, храмовете и гробниците на набатейците, Двореца и Храма на летящите лъвове.

За Израел е подготвено посещение на Йерусалим, Витлеем и Мъртво море. Йерусалим несъмнено е най-значимият религиозен център на планетата. Там се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите, и третата по значимост джамия в света – Ал Акса. Витлеем е също важно място за християнството, тъй като се счита за родното място на Исус Христос. Тази екскурзия предразполага към поклоннически туризъм. А какъв по-добър завършек на това емоционално пътуване от релакс в Мъртво море. Най-соленото море на света предоставя същинско СПА преживяване.

“Кайро и Луксор са безспорно най–популярните забележителности в цял Египет, но има важни и интересни места и в района на Шарм ел Шейх. Подготвили сме и екскурзии до манастира "Света Екатерина", до „Планината на Моисей“” и до Рас Мохамед. В района организираме и екскурзия с джипове „Цветния Дахаб”, която включва мото сафари, яздене на камили и шопинг в Дахаб”, изтъква още Недялкова.

Районът на Шарм ел Шейх е особено подходящ за поклоннически туризъм. Планината на Мойсей е също много енергийно място, с особена важност за християните. Според преданието, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите и десетте Божи заповеди. Манастирът „Св. Екатерина” също представлява уникално светилище, което успява да съхрани историята и традициите от миналото на местните. В библиотеката на манастира се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове. Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век, и съдържа предимно преписи на Свещеното писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана.

Национален парк Рас Мохамед от своя страна изпъква като една от най-впечатляващите природни забележителности в Египет. Мястото всъщност е подводен резерват с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Там туристите ще имат възможността да се запознаят отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели.

Шарм ел Шейх е египетски курорт с много възможности - за почивка, за разходки, за нощен живот и за уникално лятно преживяване. Но освен това богата египетска култура и множеството исторически забележителности изпъкват с многообразност. Екскурзиите на “ТЕЗ Тур” са подходящи за всеки тип туристи и туроператорът се е постарал да предложи на всеки интересни активности, които да превърнат пътуването му в незабравимо приключение.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати