Новини Събития

Георги Рачев: Ще има валежи, но времето ще е априлско и топло

   
Георги Рачев: Ще има валежи, но времето ще е априлско и топло

“Като чета в мрежата какви страхотии с времето се задават, прегледах наново картите. Времето ще си бъде априлско и топло“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

През България ще премине студен фронт от запад на изток. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса.

„Трябваше да бъде много страшно – няма да бъде. Сигурно ще превали, както е нормално да бъде в средата на април. Започва сезонът на гръмотевичните бури“, обясни той.

„В неделя попадаме в челото на циклон, зародил се над Италия. Той ще донесе малко по-хладен въздух от Западна Европа. Това ще бъде една влажна и валежна седмица“, допълни проф. Рачев.

В неделя над Гърция, Северна Македония и Западна България ще бъде ясно, а по Черноморието се очакват валежи.

„По планините ще се осъществи обещанието да се карат ски на Великден, но ще е за последно. Скиорите да карат само по пистите. Не е добре да се излиза отвън, защото сега са пролетните и меки лавини“, подчерта климатологът.

В София в събота се очаква хубаво и слънчево време. В неделя срещу понеделник започват валежите, които ще продължат до петък.

Двуседмичната прогноза за Пловдив показва гръмотевични бури в следващите дни. В сряда, четвъртък и петък ще е по-хладно. След 22 април се очаква нормализиране.

В Стара Загора от събота започват валежи, които ще продължат до сряда. Максималните температури ще са 16 градуса.

Не всеки облак може да даде голям валеж или градушка. Ако има градушки, те ще са в Родопите и планинските места. Не се очакват в ниските места, но ще бъде слаба, каза още той.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати