Новини Събития

Министерството на туризма с нови проверки по границите преди Великден

   
Министерството на туризма с нови проверки по границите преди Великден

През изминалата нощ институциите проведоха нови проверки за нелоялни практики на организирани пътувания на ГКПП "Капитан Андреево“. Експертите на Министерството на туризма провериха 14 автобуса, пътуващи в посока Турция, информираха от ресорното министерство.

В шест от автобусите пътуващите са туристи на организирано туристическо пътуване. В останалите 8 броя са били на еднодневна екскурзия с цел пазаруване до Одрин, поради което от Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще бъде изискана справка от Гранична полиция за установяване деня на връщане на автобусите, с което да се установи доколко твърденията са били коректни и да се потвърди тази информация.

При четири от проверените туроператори се установи липса на издадени ваучери на пътниците, като липсващите документи ще бъдат изискани да се представят в КЗП. Два от автобусите, превозващи пътници, бяха без удостоверение за извършване на туроператорска дейност. Извършена е проверка в Националния туристически регистър (НТР) на две лица, които притежават правоспособност да упражняват професията екскурзовод.

ИА “Автомобилна администрация" състави общо 6 акта - 3 бр. АУАН по чл.55, т.5 от Наредба 11 и 3 бр. АУАН по чл.100, ал.1, т.1 от ЗДВП. Икономическа полиция не установи нарушения по време на проверката.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати