Анализи Новини

Разходка из американските национални паркове с Google Maps

   
Разходка из американските национални паркове с Google Maps

Google актуализира приложението Maps с по-подробна информация за националните паркове в Съединените щати.

Те вече ще са по-лесни за навигация и потребителите ще могат да се насладят на забележителностите в дигитална среда по много по-достъпен начин. 

Когато търсите конкретен парк в устройството си, независимо дали то работи с операционна система Android или iOS, ще можете да видите снимки и видеоклипове на основните му атракции, заснети от други хора, които са го посетили, съобщава електронното издание Engadget.

Освен това приложението ще маркира цяла пътека от началото до края, вместо да отбелязва само общото местоположение на националните паркове върху картата.

Пътешествениците дори ще виждат подробности за трудността на всеки маршут, както и информация за това дали е по-подходящ за ходене, бягане или колоездене. 

Google ще показва и отзивите на други хора за парковете и пътеките, заедно с други полезни детайли, като например къде да намерите най-близката обществена тоалетна.

 

Тъй като националните паркове са огромни и често са объркващи, Google ще започне да маркира техните входове и изходи, а приложението Maps ще насочва точно към началото на пътеките. 

Компанията ще направи възможно и изтеглянето на офлайн карти за парковете, така че да не е необходим достъп до интернет, когато потребителите искат да се ориентират в тях на място. По-късно този месец ще бъдат налични и карти за изтегляне.

Тези функции първоначално ще бъдат въведени за националните паркове в САЩ, но Google планира да направи приложението Maps по-полезно за туристите по целия свят, като ще добавя по-подробна информация за националните паркове и в други държави. 

Ако искате да разгледате виртуално някои от забележителностите, можете да използвате и Google Street View.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати