Анализи

Боровец отчете добър зимен сезон

   
Боровец отчете добър зимен сезон

През тази година отчитаме зимния сезон като едно предизвикателство както за нас, така и за останалите зимни курорти, имайки предвид липсата на естествен сняг и късното начало на зимата, каза за БТА Мария Шейнова - организатор "Продажби и маркетинг" към "Бороспорт".

Тя добави, че са успели да осигурят сравнително добри условия за каране на ски на туристите, благодарение на снежната инсталация. „Донякъде пролетта ни компенсира с този късен снеговалеж. Много сме щастливи, че успяхме да работим до Великден, за да се насладим повече време на пистите“, добави Шейнова.

По думите ѝ голяма част от гостите на курорта са били от държавите на Балканския полуостров. Боровец е посрещнал и туристи от България, както и традиционните туристи от Великобритания, които са се завърнали след двата сезона на ковид пандемия. 

„Вземаме предвид и любимото на всички нощно каране и близостта ни до София. Любителите на зимните спортове в България се възползваха и след приключването на работния ден, за да дойдат именно на нощно каране“, заяви Шейнова.

Тя направи сравнение с периода отпреди пандемията от COVID-19 и отбеляза, че голяма част от туристите са се завърнали през този сезон.

„Нямаме търпение да открием летния сезон. Планираме откриването да бъде през юни, като ни предстои голямо международно състезание“, каза Шейнова. Тя добави, че туристите през летния сезон могат да очакват подобрения по старите трасета, различни пешеходни турове и забавления на въжения град в Боровец.

Официално закриване на сезона няма да има, но съоръженията ще спрат да работят тази неделя.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати