Събития

Големите зимни курорти закриват ски сезона след Великден

   
Големите зимни курорти закриват ски сезона след Великден

Скиорите имат последна възможност да се спуснат по пистите в България - най-големите зимни курорти обявиха, че закриват ски сезона след Великден, информира БТА.

В петък от "Витоша ски" обявиха във "Фейсбук", че заради неблагоприятни условия писта "Витошко лале 1" прекратява работа. Днес е последният работен ден за сезона. Днес до 14:00 ч. бяха отворени само пистите "Меча поляна" и "Витоша Сноупарк". Ски сезонът на Боровец се очаква да бъде закрит от понеделник (17 април), отбелязват от курорта във "Фейсбук". Утре е последният работен ден, в който всички любители на зимния спорт могат да се порадват на планината. Ски зона Пампорово остава отворена също до 16 април. Ски зоната в Банско ще работи до 17 април, съобщават от курорта на сайта си.

От Планинската спасителна служба (ПСС) съветват през следващите дни разходките в планините да са съобразени с прогнозата за времето заради очакваната промяна в метеорологичните условия. Много рязко се стопля и това крие опасност от лавини, предупреждават също от ПСС. Утре ще се заоблачи и се очакват валежи в следобедните часове. Ако хората ходят в планината, нека е сутринта, отбелязаха още от ПСС.

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати