Анализи

Красив остров се превръща в най-отдалечения нощен клуб в света

   
Красив остров се превръща в най-отдалечения нощен клуб в света

Красив шотландски остров се готви да бъде домакин на двудневно парти, превръщайки се в „най-отдалечения“ нощен клуб в света.
Попъп изживяването Detour Discotheque ще създаде на Кол, част от Вътрешните Хебриди, „космическо“ събитие на 22 и 23 септември 2023 г. Със само 200 жители и малко улични лампи, Кол е единствената в Обединеното кралство официална общност, носеща титлата „тъмно небе“, съобщава Independent.

Това е едва втората Detour Discotheque, след като за първи път тя се появи в малко рибарско селище в Уестфиордс в Исландия.

Detour Discotheque носи стила на легендарните нощни клубове в Ню Йорк от 70-те години на миналия век, като организаторите посочват, че ще превърнат An Cridhe - обществения център на Кол, в „бляскав ретро рай“. Събитието е с капацитет от едва 250 души.

Сред потвърдилите изпълнители са футуристичният продуцент и световен музикален шампион Онти Фло и еуфоричната група със синтезатори от Глазгоу Free Love. Диджеите на Detour Discotheque ще въртят класически записи, ще има и сесия от Cosmic Ceilidh Band.

Безплатното „космическо градинско парти“ за посрещане на посетителите в хотел Coll стартира в четвъртък, 21 септември. Някои от другите дейности през уикенда включват плуване, разходки сред природата и съботен сутрешен пазар със собствен диско саундтрак.

До остров Кол се стига с ферибот от Обан, който е на два до три часа път с кола от Глазгоу или Единбург. Можете да стигнете и с влак от централната гара на Глазгоу по линията West Highland. Наличните билети за Detour Discotheque са вече разпродадени, но ще бъдат пуснати още на цена от 107 евро – с отстъпка за постоянните жители на Кол.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати