Новини Транспорт

Гърция и Хърватия ще са най-актуални за яхтен туризъм през лятото

   
Гърция и Хърватия ще са най-актуални за яхтен туризъм през лятото

Започва пикът на средиземноморския сезон, като това лято обещава да бъде рекордно за тези, които се занимават с яхтен туризъм. Един от играчите на пазара, чартърният оператор HELM, обяви плановете си да извърши повече от 1000 плавания през летните месеци.

Според компанията най-популярни дестинации за този вид туризъм са Гърция и Хърватия, тъй като притежават „вечен чар и красота“. В същото време основната тенденция, движещата сила зад този растеж са катамараните с шкипери и екипаж. И това не е случайно: все повече семейства и самотни туристи се изкушават да прекарат почивката си на вода, въпреки че нямат необходимите документи и умения за управление на плавателни съдове.

Според проучване на индустрията, публикувано миналата седмица, 58% от катамараните вече са резервирани в Хърватия това лято, като заетостта е близо 80% през юни.

Задачата на фирмите посредници е да водят клиентите през всеки етап от процеса на резервация. Техният индивидуален подход позволява на всеки турист да създаде свой собствен, уникален маршрут за пътуване, посочващ идеалната яхта и дестинация.

Други традиционно популярни дестинации за яхтен туризъм са Италия и Турция.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати