Събития

На Великден едно американско семейство сбъдна мечтата си да посети Рилския манастир

   
На Великден едно американско семейство сбъдна мечтата си да посети Рилския манастир

Много вярващи се събраха днес в Рилския манастир, където заедно посрещнаха Възкресение Христово. Те присъстваха на празничната великденска литургия, а днес се помолиха в храма за здраве и благоденствие.
Едно семейство от Съединените щати обаче, беше избрало днешния празник и Рилската света обител, за да сбъдне една своя дългогодишна мечта.

Даяна Хейки е в България за първи път. Едва кацнали на летище София, тя и съпругът и веднага се отправили към Рилския манастир, защото мечтаят за този момент от много години, предаде БНТ.

"Винаги съм искала да дойда тук. Бях виждала Рилския манастир само на снимки и мисля, че е едно прекрасно място. Затова много исках да го посетя", разказва Даяна. Признава, че чувството да си на такова свято място на Великден е изключително зареждащо и одухотворяващо.

"Чувствам се... невероятно, красиво. Пожелавам си здраве и щастлив живот". Десетки българи и чужденци избраха и тази година да бъдат в Рилския манастир за Великден, за да измолят за себе си и близките си здраве. Украинци бяха дошли, за да се помолят за мир.
"Искам да поздравя всички хора по света с този прекрасен празник. Желая на всички мир и здраве", каза Натали Синдецкая от Украйна.
"Енергийно е мястото, хубав е поводът. Най-светлите от празниците за нашата християнска нация и да доведем детето, да му покажем светинята българска", споделя Елмира Господинова.
"Днес е много специален ден за вярващите и това е едно прекрасно място, на което да посрещнеш този светъл празник", казва Джим Прайс от САЩ. Десетки запалени свещи на едно свято за всеки българин място с надежда за мир, любов и светлина.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати