Заведения Новини

Чарлз III избра френски специалитет за официално ястие на тържествата за коронацията му

   
Чарлз III избра френски специалитет за официално ястие на тържествата за коронацията му

Крал Чарлз III и съпругата му Камила избраха френския специалитет киш за официално ястие за т.нар. "голям обяд", с който британците ще отбележат коронацията на монарха.

"Киш с хрупкава коричка, с лек и деликатен вкус на спанак, бакла и пресен естрагон. Яде се топъл или студен със зелена салата и варени пресни картофи - идеален за големия обяд по повод коронацията", се казва в съобщението в официалния профил на кралското семейство в Twitter.

Бившият главен готвач на Бъкингамския дворец Дарън Макгрейди, който е приготвял ястия за кралица Елизабет II в продължение на 15 години, каза пред Скай нюз, че не е изненадан от избора на Чарлз III, тъй като настоящият монарх "обича всичко с яйца и сирене". Макгрейди многократно е приготвял киш за Чарлз.

Коронацията ще се състои на 6 май в Уестминистърското абатство в присъствието на около 2000 специално поканени гости.

На следващия ден в Уиндзорския замък ще има концерт, в който пред 20 000 зрители ще пеят световни музикални звезди, сред които Кейти Пери, Лайнъл Ричи, италианският оперен певец Андреа Бочели и други. Вечерта пък са организирани многобройни атракции, светлинни и лазерни шоута.

За 7 май е предвиден и т.нар. голям обяд – жителите на кралството ще бъдат поканени да се съберат и да отбележат тържественото събитие, като организират празник за роднини, колеги или съседи у дома, в градината или на улицата.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати