Хотели

3D отпечатан хотел в пустинята

   
3D отпечатан хотел в пустинята

Вдъхновен от пустинния пейзаж, проектът, разработен съвместно с Icon, е сред първите, в които се използва широкомащабен 3D печат.

Заедно с фирмата за 3D строителство Icon, архитектурното студио BIGпланира къмпинг в пустинята, заобиколен от няколко стабилни къщи в Марфа, Тексас. El Cosmico – името вероятно е вдъхновено от работата, която BIG разработва съвместно с НАСА за изграждане на базирани на Луната структури.

BIGBIG

Проектът, поръчан от хотелиера Лиз Ламбърт, ще се простира на повече от 60 акра с помещения за настаняване и удобства за хотела, включително плувен басейн, както и няколко резиденции. El Cosmico ще се състои от поредица от извити структури, подобни на хижи, направени с 3D принтирана бетонна смес, която приема пигмента на пустинния пясък.

BIG

El Cosmico, който е построен на много отдалечено място, ще се възползва от технологията, разработена от Icon за автоматизиране на строителството. „Ние сме съвсем в зората на 3D принтирането на мащабни сгради; все още има голяма възможност да проучим какви архитектурни езици могат да изникнат от тази нова възможност“, казва Бярке Ингелс.

Снимки: BIG



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати