Анализи Новини

Остров Бали пуска туристически пътеводител за добри маниери

   
Остров Бали пуска туристически пътеводител за добри маниери

След няколко туристически инцидента регионалното правителство на Бали планира специално ръководство за добро поведение. В него ще бъдат обяснени правилата за обличане и етикет на около свещени забележителности.

"Не всички чужденци знаят какво е позволено в Бали и какво не", коментира говорител на местното Министерство на правосъдието във вторник, цитиран от вестник "Bali Sun". Ето защо наръчникът, който се обмисля от известно време, трябва да бъде завършен възможно най-скоро.

Предисторията на това са няколко инцидента през последните седмици. Туристки от Русия е трябвало да напуснат страната, тъй като се снимали без дрехи на фона на известното дърво банян в района на Табанан и на вулкана Гунунг Агунг, приети за свещени. Двете жени са се извинили за поведението си. 

"Бали не отхвърля туристите, стига те да спазват обичаите и нормите, които преобладават тук", поясни губернаторът Ваян Костер, цитиран от Kronen Zeitung. Въпреки това, на туристите може да бъде забранено да наемат скутери, тъй като често показват опасно поведение при шофиране и са на пътя без каски или шофьорски книжки.

Новият "Добър туристически пътеводител" ще представи балийската култура и обичаи. В него ще бъдат обяснени етикетът в храмовете и правилата за облекло и етикет около свещените забележителности. При посещение на храмове, например, е задължително носенето на "саронг" - дълга пола за мъжете и жените.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати