Транспорт

Wizz Air стартира полет от България до Саудитска Арабия

   
Wizz Air стартира полет от България до Саудитска Арабия

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air днес разшири мрежата си в София с още един вълнуващ маршрут – до Рияд. Първият полет до столицата на Кралство Саудитска Арабия излетя следобед, като с него беше поставено началото на нова ера на по-удобни и достъпни възможности за пътуване между двете държави. Маршрутът София - Рияд ще се изпълнява два пъти седмично (сряда и неделя), предоставяйки на пътниците удобно разписание както за почивка, така и за бизнес пътувания. Билетите за новия маршрут са вече в продажба на сайта на авиокомпанията на цени от само 68.99 лв. в посока с малък багаж.

Добавянето на новия маршрут е още едно доказателство за амбициите на авиокомпанията да развива българския пазар, като продължи да разширява мрежата си извън Европа и да предлага все повече различни дестинации за пътуване. Освен това с този ход Wizz Air ще засили присъствието си както в България, така и в Кралството, същевременно стимулирайки местния туризъм в двете държави.

Съчетавайки страхотна смесица от различни култури и традиции, оживени базари, модерни небостъргачи и множество красиви природни пейзажи, Рияд е единствено по рода си място, което си заслужава да бъде посетено от всеки, който иска да разшири хоризонта си и да се потопи в един напълно различен свят. Градът е не само административна и политическа столица на страната, но и културна столица на Саудитска Арабия заради различните културни забележителности като Историческия център на крал Абдулазиз, който е и Национален музей. 

Тамара Никифорова, мениджър "Корпоративни комуникации" в Wizz Air, коментира: „Много сме развълнувани да стартираме първия си полет от България до Саудитска Арабия. Рияд е една от най-вълнуващите дестинации в света, която предлага изключителна смесица от различни култури и модерна архитектура. България е основен пазар за Wizz Air и ние постоянно се стремим да разнообразяваме мрежата си, за да предложим на нашите клиенти още по-достъпни възможности за пътуване“.

Тамара Никифорова и Хесус Кабайеро (вляво) представиха новата линия от София до Рияд

Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на Летище София, заяви: „Чрез директните полети до Рияд сега София е по-близо до Саудитска Арабия. За първи път пътниците на Летище София имат шанса да летят целогодишно до най-големия град на Арабския полуостров, като по този начин разширяваме мрежата от полети на Изток. Разписанието на Летище София днес предлага 77 редовни дестинации по целия свят и стремежът ни, що се отнася до източния пазар, е да задоволим вече съществуващия потребителски интерес".

Към момента Wizz Air има 50 маршрута от България до 20 страни. Авиокомпанията оперира у нас от 2005 г., като вече има базирани 7 самолета в София и 3 във Варна, а за нея работят над 400 българи.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати