Анализи Новини

Forbes класира дестинации, в които може да се разболеете. Слънчев бряг е в списъка

   
Forbes класира дестинации, в които може да се разболеете. Слънчев бряг е в списъка

Представете си, че спестявате за мечтаната почивка, планирате я с месеци, а след това опитвате нещо съмнително и се разболявате. Това е кошмарен сценарий, в който вероятно всички сме попадали някога. Но може би ще можете да го предвидите и предпазите в бъдеще благодарение на индекса на Forbes Advisor за пътнически грешки, в който са изброени 25 световни дестинации, в които пътуващите е най-вероятно да се разболеят.

За да състави списъка, Forbes анализира повече от 2,4 милиона отзива в Tripadvisor, съдържащи термини като "салмонела", "гастроентерит", "е-коли" и "хранително отравяне". След това оценява дестинациите във всяка категория, за да създаде индекс на туристическите грешки по скала от 0 до 100.

Проучването показа, че Пунта Кана в Доминиканската република има най-голяма вероятност да ви зарази с "пътническа болест" - 90,4 точки, следвана от Шарм ел Шейх в Египет - 83,5 точки. Другата дестинация, попаднала в челната тройка, е остров Сал в Кабо Верде с индекс 70,6.

Ето и останалите държави с най-висок риск от заразяване

Пунта Кана, Доминиканска република

Шарм ел Шейх, Египет

Сал, Кабо Верде

Плая дел Кармен, Мексико

Кабо Сан Лукас, Мексико

Бали, Индонезия

Хургада, Египет

Тулум, Мексико

Боа Виста, Кабо Верде

Канкун, Мексико

Компанията използва същата методология, за да класира и европейските дестинации, в които е най-вероятно да се заразите при пътуване

Бенидорм, Испания

Лондон, Великобритания

Слънчев бряг, България

Париж, Франция

Тенерифе, Испания

Менорка, Испания

Майорка, Испания

Рим, Италия

Закинтос, Гърция

Миконос, Гърция



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати