Анализи Новини

Българският туристически съюз изгони с мутри наемателите на хижа Христо Смирненски

   
Българският туристически съюз изгони с мутри наемателите на хижа Христо Смирненски

Искам да ви уведомя, че от днес не сме домакини на хижа "Христо Смирненски". Бяхме брутално и според нас абсолютно незаконно изхвърлени от Български Туристически съюз с помощта на 30 "мутри"! Това написаха във Фейсбук страницата си хората от хижа "Христо Смирненски". "Не ни позволиха да си вземем дори якетата!!!", казват още в поста си хижарите. Публикуваме целия текст без редакторска намеса сега: 

Ще разкажа историята накратко с цел да придобиете представа какво се случва в нашата държава и как хора на държавни позиции могат да изнудват, заплашват и да действат със сила и накрая буквално да те ограбят!

Молбата ми е да споделяте публикацията!!!

Ще започна отначало:

Семейството ни стопанисва хижата от 18 години. Когато е стъпило там тя е била изоставена и полуразрушена. Нямало е покрив, прозорци, врати, вътре са живеели стопански животни. За да се доведе до вид, в който да бъде използвана е направена огромна инвестиция. В годините са достроявани бунгала, барбекю, изграждани са стаи, изградено е отопление, поставени са слънчеви батерии и още много, много неща.

Там е и труда и усилията на едно цяло семейство почти 18 години.

Хижата е отдадена за стопанисване на ТД Юндола 1919 и то сключва два поредни 10 годишни договора с нас,единия валиден до 2027 година.

Отношенията с БТС винаги са били повече от добри. До миналата година, когато се смениха хора на ръководни постове.

И тогава започна натиск и показване на влияние и сила,с цел да ни вземат хижата. Абсолютно в прав текст са ни заявявали, че обекта е твърде апетитен, за да е наш!!!

В края на годината човека превърнал хижата от развалина в посещаван туристически обект, главата на нашето семейство, почина! Не мога да кажа,че причината за кончината му са събитията, но съм сигурна, че помогна!

Тогава натиска върху нас стана още по голям! Не искам да влизам в подробности, но сме готови да ги споделим с всеки желаещ.

На 30.03.дойдоха и ни залепиха бележка на вратата да се изнесем до 08.04. Бележка,не съдебно решение!

За 10 дена да изнесем цяла триетажна сграда и 18 години живот там!И при действащ договор, който имаме.

Отидохме в БТС и се разбрахме с тях да направим среща и да се разберем цивилизовано. Срещата беше вчера. Говорихме и уж се разбрахме,каква е нашата и тяхната позиция.Стиснахме си ръцете и ни казаха,че до няколко работни дни ще получим писмо с тяхното решаване. 

Днес в хижата се изсипаха представители на БТС заедно с 30 човека, повечето едри "Частни охранители" и ни изхвърлиха.

Не ни дадоха да си вземем дори якетата да не мръзнем!

В хижата имаме стока за хиляди левове, обурудване и обзавеждане за десетки хиляди левове,дърва за отопление за хиляди, всичките ни лични вещи,играчките на децата,лаптопа ни със всички снимки на децата.

Нормално ли е това да се случва в 21 век в европейска държава?!?!

В момента 30 човека са вътре и се черпят от нашите продукти за победата!!!....това виждаме през прозореца.

Ако това не е грабеж от държавни служители....незнам какво е?!?!

Може да не ни повярвате,но това е самата истина :( Имаме адвокати и ще се борим,но в момента много бихме искали да се даде гласност на случая.

Моля за всякакво съдействие!!!

Благодаря,че ни изчетохте дългия пост! Бъдете здрави!



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати