Транспорт

ITA Airways представи нов интериор на самолетите и униформи на екипажа

   
ITA Airways представи нов интериор на самолетите и униформи на екипажа

Днес ITA Airways представи Airbus A320neo с нов интериор, проектиран от Валтер Де Силва, и откри новия салон Hangar на летище Леонардо да Винчи във Фиумичино, със събитие, на което присъстваха главният изпълнителен директор и генералният директор на компания, Фабио Лазерини, председателят на ITA Airways Антонино Туричи, членове на италианската и международна преса и други видни гости, включително министъра на туризма Даниела Сантанче, заместник-секретаря на MAECI, Мария Триподи, заместник-секретаря на MEF Федерико Френи, президента на транспорта Комисия към Камарата на депутатите Салваторе Дейда, президентът на ENAC Пиерлуиджи Ди Палма и изключителната шампионка по фигурно пързаляне Каролина Костнер, на която е посветен новият Airbus A320neo.

Събитието започна директно на борда на Airbus A320neo, първият самолет от своя клас, изцяло конфигуриран за ITA Airways и обзаведен с нов интериор, проектиран от Walter De Silva.

ITA Airways празнува важно постижение в своя растеж: днес ние демонстрираме новия интериор на нашия Airbus A320neo от най-ново поколение, униформите на ITA Airways, носени сега от целия ни кабинен екипаж, и новия салон Hangar. – каза Фабио Лазерини, главен изпълнителен директор и генерален директор на ITA Airways – Ние сме толкова развълнувани, колкото бяхме в първия ден, преди малко повече от година, когато наблюдавахме излитането на първия ни полет, с ясната амбиция да заслужим ролята на водеща италианска авиокомпания, за да бъдат посланици на Made in Italy в света. Белегът на италианския стил е върху цялото изживяване при пътуване с ITA Airways, от момента, в който нашите клиенти влязат на летището до достигането на дестинацията. – добави изпълнителният директор – The Lounge е проектиран да бъде неразделна част от това изживяване. Клиентът е в състояние да разпознае и оцени отличителните елементи, които правят ITA Airways уникален: изцяло италианския прием, стил и качество на нашия продукт”.

Посрещащи гости бяха персоналът на самолета и летището в нови униформи, изработени със стилистичните съвети на Brunello Cucinelli, сега на борда на всички полети на компанията. Brunello Cucinelli предложи на компанията и страната своето творчество безплатно. Изработката на новите униформи не е свързана с допълнителни разходи. От днес общо 1448 униформи ще бъдат носени от кабинния екипаж на ITA Airways, в допълнение към 118, носени от наземния екипаж на обслужваните италиански и международни летища, и 91 в салоните на компанията. Проектът за новите униформи има за цел да подчертае несравнимата елегантност на стила Cucinelli. Мъжката униформа се състои от добре вталени панталони, носени със сако с едно и половина гърди, отличителна нотка на мъжкия гардероб. За жените беше избран подходящ комплект от сако и панталон, който да върви с полата, балансирайки изискана шивашка елегантност със съвременна нотка, придадена от линиите и обемите.

В съответствие с ангажимента за устойчивост, един от основните стълбове на ITA Airways, униформите, носени досега, няма да бъдат премахнати, а ще имат втори живот. Като част от програмата за кръгова икономика, направена в ITA Airways, скоро ще бъде представена инициатива „изкуството носи устойчивост“, за която няколко независими артисти от основните италиански модни и дизайнерски институти ще създадат истински произведения на изкуството от спрените униформи на авиокомпания. Кръговата икономика или креативната повторна употреба е една от целите на Зелената верига на стойността на ITA Airways: чрез регенеративна трансформация могат да бъдат направени ценни нови творения от материали, които вече не се използват, като по този начин се намали тяхното въздействие върху околната среда.

Новите униформи бяха визитната картичка да се качите на борда на Airbus A320neo, кръстен на шампионката Каролина Костнер, и да се възхитите на новите интериори, проектирани от Уолтър Де Силва, проект, чиято цел е да предаде усещане за комфорт в ограниченото пространство на самолетна кабина, съгласувана с концепцията, избрана за пътуване над облаците, „небето в стая“.

В своя дизайн на интериора за ITA Airways, Уолтър Де Силва е вдъхновен от приятните усещания за комфорт, елегантност и простота, но преди всичко от материалите и цветовете. Като цяло това е средство за подобряване на качеството на живот на борда. Поради тази причина избраните материали и цветове са абсолютно естествени, при пълно спазване на строгите авиационни стандарти, за да гарантират максимално благополучие на борда във всяка ситуация.

Седалките на Airbus са оборудвани с USB A + C изходи за електрическо презареждане и за първи път флотът на ITA Airways със среден обхват ще предлага услуга за свързаност срещу заплащане и безплатна IFE безжична връзка. Потребителското изживяване винаги ще бъде гладко и просто, с 90 часа видео програмиране и 12 часа аудио, актуализирани на всеки два месеца.

Технологичен и ефективен, новият Airbus A320neo на ITA Airways се възползва от 20% намаление на разхода на гориво и CO2 емисиите на пътник в сравнение със самолетите от предишно поколение.

Основната тема на деня, посветен на новините на ITA Airways, беше откриването на новия салон Hangar. Салонът изпълнява амбициозната мисия на ITA Airways да бъде посланик на италианските високи постижения в света и е разработен благодарение на важно взаимодействие с някои от най-престижните италиански марки, които споделят същите ценности и цели: да допринесат за подобряването на клиентско изживяване, предлагайки услуга, която е в сърцето на Италия.

Проектиран от брандиращата агенция Robilant Associati за установяване на иновативен, съвременен диалог между ITA Airways и нейните пътници, салонът заема площ от 980 квадратни метра и има максимален капацитет от 150 души. Той е изцяло произведен в Италия от избрани партньори, с които беше възможно да се разработи автентичен проект, уникален по рода си.

Новият салон Hangar на ITA Airways, запазен за отговарящи на условията пътници (пътници от бизнес класа, членове на Executive и Premium Volare, както и членове на Skyteam Elite Plus), заминаващи за вътрешни и международни дестинации в Шенгенското пространство, предлага уникална обстановка. Разположен отвъд портите за сигурност на Терминал 1 в зона А за качване на борда на летището, на особено стратегическа позиция за пътниците на ITA Airways, той е идеален както за почивка, така и за правене на бизнес.

За посрещане на клиентите на входа, по цялата стена на салона, има визуална инсталация, състояща се от 72 сини дрехи на ITA Airways с видеоклипове на дестинациите. Мултивизуално „пътешествие“, в което клиентите ще бъдат проектирани директно в дестинациите в мрежата на водещия превозвач, така че техният полет да започне още в салона.

Във фокуса си върху италианските превъзходства, специално внимание се отделя на храната в Hangar Lounge. На централния остров има горещ бюфет по време на обяд и вечеря, както и в часовете за коктейли, а кафене предлага напитки по всяко време, като квалифициран барман е на разположение на клиента, за да предложи кафе от колекцията Specialty кафе 1895. Coffee Designers от Lavazza, както и списък с емблематични коктейли, създадени от Campari Group, на които те могат да се насладят от комфорта на своите кресла Poltrona Frau или седалките на B&B Italia с иновативния, емблематичен дизайн. За пълен релакс можете да използвате душ зоната, декорирана с мозайка Bisazza и предлагаща специален комплект хавлии и аксесоари.

В същото време Hangar Lounge е идеалното място за тези, които имат нужда да бъдат свързани по всяко време. Ексклузивна Wi-Fi мрежа и работна зона с изолирани работни станции, оборудвани с USB изходи и зарядни станции ще позволят на гостите да работят в необезпокояван комфорт. VIP конферентна зала, напълно обзаведена от LEMA, също е на разположение за срещи в пълно уединение. За пълно изживяване най-накрая всички клиенти имат гарантиран достъп до огромен дигитален вестникарски павилион с най-новите новини.

Новото пролетно меню, създадено от главния готвач Джан Пиеро Вивалда от Antica Corona Reale, беше представено в Hangar Lounge и ще се сервира на междуконтиненталните полети на ITA Airways. Новото меню празнува пролетта и отдава почит на италианската кухня, съчетавайки традиции и иновации, за да зарадва пътниците с модерни вкусове, като в същото време ги кара да се чувстват като у дома си. Джан Пиеро Вивалда ще посрещне клиентите на ITA Airways с аромати и вкусове, вдъхновени от съвършенството на страната, в прост, но елегантен стил, използвайки рецепти, базирани на познати съставки и по-леки предложения във всички класи на пътуване, от икономична до бизнес.

За междуконтиненталните полети от Италия многозвездният готвач Джан Пиеро Вивалда създаде 4 оригинални ястия за ITA Airways, които са нищо повече от манифести на планирания от него план за богато пролетно меню, което е едновременно емоционално и традиционно:

• “Сфолиатели от тиквички и пушена сьомга с портокалов сос”,

• “Равиоли, пълнени с сотиран колбас върху крем от зелени аспержи и зелена салата, овкусени с мента”,

• “Пилешки крехки с лимон и босилек върху бейби спанак по италиански”,

• “Йогурт Баварезе с ягоди и сос от шам фъстък Бронте”.

Това е меню, предназначено да осигури пълно кулинарно изживяване, базирано на щателно проучване на качеството и сезонното съвършенство на суровината, с особено внимание към комбинациите от вкусове, аромати и цветове. Тези рецепти ще обогатят и подобрят цялото бизнес меню, което ще включва и други ястия, които пътниците могат да избират, със сигурност, че ще харесат изисканата италианска кухня.

Откриването на новия Hangar Lounge беше отпразнувано с престижните балончета на Ferrari Trento, герой на отличен италиански тост.

Също така е възможно да закупите достъп до салона чрез уебсайта ita-airways.com или директно на летището, когато клиентите притежават билет на ITA Airways.

Салонът е отворен всеки ден от седмицата от 6 сутринта до 23 часа.

Хангарният салон на ITA Airways е четвъртият салон, открит от водещата авиокомпания след „Piazza di Spagna“ и „Piazza Venezia“ в Рим-Фиумичино и „Piazza della Scala“ в Милано-Линате. Повече от място за почивка, докато чакате излитането на полета, той предлага пълна наслада от ценностите и отличителните елементи на италианското превъзходство в света.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати