Турагенции

Остров Джерба в Тунис се очертава да е хит сред българите

   
Остров Джерба в Тунис се очертава да е хит сред българите

Oстров Джерба е една от най-известните туристически дестинации в Тунис. Той се намира в Средиземно море и е популярен с красивите си плажове, топло време и богата култура. Дом е на множество исторически забележителности и музеи, които привличат посетители от цял свят. Освен това е известен със своята традиционна кухня и ръчно изработени керамични изделия. Отдаването на почит към местната култура и традиции е неизменна част от приветствието, което посетителите получават. 

Туристическа агенция „Екватор“ отправя атрактивно предложение към българите, запознавайки ги с тази вълшебна дестинация. "Чартърите до тунизийския остров ще стартират на 24 април 2023 г.“, заяви пред TravelNews Петя Борисова, маркетинг мениджър на компанията. Програмите ще продължат през цялото лято, чак до началото на ноември. 

Цените започват от 700  лв.  

на човек и включват самолетни билети с European Air Charter от София до Джерба и обратно, летищни такси, чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23, трансфери от летището до хотела, и  7 нощувки в избран от клиента хотел на база All Inclusive. „За тази програма работим с 12 хотела, включително и такива от веригата на TUI, която е световно известна и е гаранция за качество и отлично обслужване. Много семейства предпочитат тях, заради богатата им детска програма. Другите ни хотели също са специално подбрани и са спокойни и луксозни“, отбеляза Борисова.   

За пълното спокойствие на туристите, „Екватор“ включва към цената и Пакет за максимална сигурност, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от „Евроинс“, с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с „Евроинс“ с покрит риск за COVID-19 при положителен тест. Също така туристите ще бъдат придружени и от представител на туроператора, който говори български и ще съдейства при нужда. 

Без значение какви са интересите ви, Джерба има какво да предложи на всеки. Островът е дом на множество туристически атракции, сред които девствени плажове, древни руини и традиционни тунизийски села. „Екватор“ предлага много дейности, които да забавляват българите, като обзорна екскурзия, сафари с бъгита или ATV-та и тур с камили. По-авантюристичните пътешественици могат да се забавляват с пиратски тур, а защо не и да изживеят джедайските си мечти на някоя от снимачните площадки на „Междузвездни войни“.  

Но може би  

най-впечатляващата допълнителна екскурзия  

е двудневната обикока на Сахара. Тя включва нощувка в оазиса Тозьор. Първият ден започва с посещение на пазара в Ел Хамма и продължава към Шот Ал Джерид – най-голямото солено езеро в Африка. Следобед туристите могат да се насладят на 4х4 пътуване до планинския оазис Шбика-Тамерза. По време на екскурзията има възможност и за обиколка на пясъчната пустиня на Дуз. Навръщане от това приключение може да се избере посещение на берберски селища, които все още са обитавани. Този начин на живот е много интересен и определено помага на всеки пътешественик да се потопи същински в африканската култура.  

За онези, които искат да грабят от всяко преживяване с пълни шепи, “Екватор” организира и различна програма до острова - тур “Джерба от А до Я”. Разликата с традиционната почивка е, че всъщност в пакетната цена от 1575 лв. на човек са включени всички допълнителни екскурзии. Този вариант е идеален за туристите, които искат да изпълнят цялото си време със забавни приключения.  

Джерба е красив и екзотичен остров, който предлага несравнима комбинация от красиви плажове, топло и приятно време, богата култура и история, изкусителна храна и ръчно изработени изделия. Културният опит е неподражаем, а гостоприемството на местните е уникално. За тези, които търсят забавления, Тунис предлага богат нощен живот, казина, музикални фестивали и много други забавления. Така че, ако търсите перфектното място за почивка, където ще можете да се насладите на богата култура, красив природен пейзаж и забавления, Тунис и остров Джерба са идеалното място за вас. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати