Новини Събития

Остров Бали въвежда туристически данък

   
Остров Бали въвежда туристически данък

Островът на боговете иска да се отдалечи от славата си на достъпна туристическа дестинация и да привлече по-качествени посетители.

През последните години Бали се превърна в място, на което сякаш се налага да бъдете, а това вече не се харесва на местните. Независимо дали сте на личното си пътешествие "Яж, моли се, обичай", или просто искате да прекарате една спираща дъха красива почивка, Островът на боговете със сигурност ще завладее сърцето ви. Но на каква цена?

Тъй като милиони пътешественици обикалят острова, който е дом на деликатна екосистема, и се възползват от това колко достъпен е животът в Бали, правителството изглежда е отблъснато от културата, която те пораждат, и се опитва да ограничи прииждащите.

Министърът на туризма Сандиаго Уно съобщи, че правителството обмисля въвеждането на туристически данък, за да се справи с недисциплинираните туристи и с това какви неудобства създават на местните жители с неуважителните си действия. Желанието на властите е Бали да се превърне от дестинация за почивка от нисък клас в център за качествен туризъм. Засега не е ясно колко трябва да плащат туристите, но до месец ще бъде оповестена и цената. 

Новината идва малко след като губернаторът на Бали Ваян Костер сподели, че на туристите ще бъде забранено да наемат мотоциклети на острова. Костер обясни, че мнозинството от чужденците са карали мотоциклети без валидни документи и необходимите предпазни каски, били безразсъдни и причинявали пътни произшествия.

Индонезийското правителство иска също така да се справи с незаконните работници, което потенциално може да засегне дигиталните номади. Планираните правила ще бъдат насочени към онези, които използват фалшиви индонезийски документи за самоличност или злоупотребяват с визите си за пребиваване и работа.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати