Анализи

Филипините искат до 5 години да са азиатска туристическа сила

   
Филипините искат до 5 години да са азиатска туристическа сила

Филипините се стремят да се превърнат в азиатска туристическа сила в рамките на 5 години, каза министърката на туризма Кристина Фраско, предаде Филипинската новинарска агенция (ФНА).

При представянето на Националния план за развитие на туризма за периода 2023-2028 г. на среща на високо равнище на заинтересованите страни в областта на туризма в Манила, министерството на туризма обеща да "създаде филипинска туристическа индустрия, основана на филипинската култура, наследство и идентичност, която има за цел да бъде устойчива, адаптивна и конкурентоспособна, за да превърне Филипините в туристическа сила в Азия".

За постигането на тази цел са набелязани седем точки, като един от приоритетите е подобряването на туристическата инфраструктура и достъпност.

"Общата цел е промяната на туристическата индустрия на Филипините, затова сме се заели с целта не просто да се съсредоточим в насърчаването на туризма, а по-важното - върху развитието на индустрията от нула, като се фокусираме не само върху нашите ключови дестинации, но и върху нашите нововъзникващи и по-малко известни дестинации", каза Фраско.

"Можем наистина да преобразим филипинската туристическа индустрия, само ако се справим с преобладаващите предизвикателства, с които се сблъскваме непрекъснато в нашите региони", добави тя.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати