Новини Хотели

Местен бизнесмен купи за 10 млн. лв. емблематичния Интерхотел във Велико Търново

   
Местен бизнесмен купи за 10 млн. лв. емблематичния Интерхотел във Велико Търново

След години на тезгяха за продажба и двойно обезценяване, „Интерхотел Велико Търново” има нов собственик. Купил го великотърновският бизнесмен Величко Минев, съобщи в."Борба".

"Спечелихме процедурите и сме превели сумите - 10 млн. лв. Плановете ми са да инвестираме поне още толкова в него", потвърди предприемачът пред "24 часа". Процедурата е проведена чрез преговори с пряко договаряне на 6 април 2023 г. в канцеларията на синдика Венцеслава Стефанова.

За продажба са били обявени поземленият имот с площ от 14 506 кв.м и цялата построена в този поземлен имот масивна сграда “Интерхотел Велико Търново” с обща застроена площ 4900 кв.м., състояща се от четири блока, нощен бар и гаражи извън основната сграда, заедно с останалото движимо имущество в хотела.

От години бижуто на местния туризъм, открито през 1981 г. от Тодор Живков и приватизирано от Илия Павлов, е затворено и се руши. Последният собственик на комплекса ббше ловешкият бизнесмен Георги Георгиев, който изнесе почти цялото оборудване.

Цената на Интерхотела падна от 25 на 10 млн. лв. за по-малко от 5 г.  През 2019 г. бяха организирани първите търгове за продажбата на емблематичния хотел от синдик на КТБ, където бе ипотекиран. Процедурите започнаха от цена 25 млн., но така и не се намери купувач. Така на няколко пъти стойността на обекта бе редуцирана, но и при тази сума бяха направени няколко неуспешни търга.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати